Blodappelsin - navnet vi ikke lenger tør å bruke. Så la oss finne et nytt!

Blodappelsiner oppskrift

 

De er ekstra gode. De er perfekte påskeappelsiner. De er i sesong akkurat nå.

 

Det er så bleikt at vi ikke lenger kaller dem sitt egentlige navn: BLODAPPELSINER!

 

Ok, siden navnet ble forandret til RØDE APPELSINER har vi kjøpt dobbelt så mange av dem. Men det er så blodfattig! La oss finne et bedre navn, som en morsom påske-dugnad.

 

Nederst her finner du et par supre påske-oppskrifter med «blodappelsin».

 

Vi leser påskekrim, men blodappelsiner - det blir for sterkt, lissom! Fruktbransjen har funnet ut at når de kaller dem «røde appelsiner», så kjøper vi dobbelt så mange av dem. Salget røk opp fra rundt 150 000 kilo til omtrent 300 000 kilo.

 

Hva er det med oss?!

 

La meg med én gang si at nei, du risikerer ikke å få HIV av å spise blodappelsiner. De gir deg heller ikke noe ekstra om du er av den blodfattige typen.

 

Men de gir deg en herlig gourmet-opplevelse. I motsetning til andre påskeappelsiner har de nemlig et lite snev av bitterhet i seg, som utdyper den søte smaken.

 

Røde pigmenter (eller skal vi si blodlegemer?) i appelsinen gjør at de inneholder mer antioksidanter enn vi finner hos de mer anemiske typene.

 

Så jeg sier MEEERE BLOD, og synes vi sammen skal ta en liten brainstorm i rollen som reklamebyrå for de kule appelsinene. 

 

Det er nå nøyaktig 10 år siden navneskiftet. I påsken den gang fortalte blant andre Bama at de syntes blodappelsiner var et unødvendig vemmelig navn på en god appelsin. Importørene av appelsinen, som i hovedsak hentes fra Sicilia, ville ta særlig hensyn til følsomme barn(!).

 

10 år får være nok!

 

Vi erkjenner altså at blodappelsin er et navn som for mange ikke er lett å svelge (selv om vi altså synes at de er bleikinger!), og vi vil finne et navn som yter de beste appelsinene rettferdighet.

 

Om du er appelsin-connasseur eller bare er kreativ av deg, om du skal ha bypåske eller allerede er på hytta: Hva er ditt forslag til nytt navn?

 


Blodappelsin i salat, med kanel og rosiner

blodappelsin salat oppskrift

Blodappelsin med thai-krydret lake

blodappelsin dessert oppskrift

Write a comment

Comments: 0