Blodappelsin i krydret lake

blodappelsin dessert oppskrift

 

Her får du smaken på blod!

 

Blodappelsinene kommer opprinnelig fra Kina, men det var i Midt-Østen de ble virkelig populære, omtrent midt i forrige årtusen.

 

Her har jeg laget en vri mot thai-kjøkkenet. 

Bladene av kaffir-lime må du til en butikk med asiatiske grønnsaker for å kjøpe ferske. Det er best. Men i noen kjedebutikker med stort utvalg kan du finne dem tørket. Det er også greit. Men de kan også droppes. Godt blir det uansett.

 

seks blodappelsiner

to lime

5 dl vann

3 dl sukker

1 chili av den sterke typen, eller 2 milde

1 ss korianderfrø

6 kaffirlime-blader

 

  • Skrell appelsinene med kniv, Vær nøye, slik at ikke noe av det hvite sitter igjen. Skjær det rene kjøttet i grove biter. Gjør det samme med limen.
  • Kok opp vann og ha i sukker, rør til det oppløses. Skjær chilien i tynne skiver. Ha chili,, koranderfrø og kaffirlime-blader i kjelen og la det somre et kvarters tid.
  • Ha appelsinene og limen i et sylteglass og hell over den krydrede sukkerlaken. Server gjerne med en krem tilsatt finrevet limeskall.

 

Her finner du oppskrift på en salat med blodappelsin.

 

Her kan du lese saken som gjorde at jeg lagde disse rettene med blodappelsin: Vi er blitt så bleike og blodfattige at blodappelsin er omdøpt til "rød appelsin"!

 

Jeg har også laget en spennende introduksjon til thai-mat her.

Write a comment

Comments: 0