Hvit sangria

sangria oppskkrift hvit

Her er det lurt å ha en dose sukkerlake på lur, altså sukker kokt opp med litt vann, og bruke den avkjølt. Da er det også lurt å koke den opp med for eksempel stjerne- anis eller kanelstang, slik at smaken kommer bedre frem.

 

Men det går fint å røre sukker rett ut i vinen, det tar bare lengre tid.



 

Husk også at varm frukt bare gjør at isbitene smelter og sangriaen blir vannet ut. Vask frukten godt før den legges i kjøleskapet.

 Hvitvinen og farrisen skal selvsagt også være kald

 

1 flaske hvitvin



1 flaske farris, eventuelt club soda



1 dl hvit rom



1 dl sukker



2 stjerneanis



2 appelsiner, i skiver eller terninger



1 sitron, i skiver eller terninger



10 jordbær, delt i fire



noen mynteblader


masse isbiter



 

Kok om 1 dl vann med sukkeret og krydderet, eller rør sukkeret ut i hvitvinen i minst fem minutter. Ha i alt det andre, men vent med farrisen til rett før servering.



Write a comment

Comments: 0