Her får de omdømme som fortjent

 

VI HAR DØMMEKRAFT, vi som bryr oss om maten vår. Nå har Rema gjort det sånn ææææh i en ny måling av omdømme. Her er også andre resultater jeg bruker kniv og gaffel på: 

 

 • Hurtigruten, lastet med lokalmat. 
 • Tine, garantisten for norsk landbruk. Blir det norskere? Blir det bedre? 
 • Hva med uramerikanske McDonald´s, som også har godt omdømme? Joa. Heilnorsk mat der også - og det visste du kanskje ikke?

 

Ble uvenner med bestevenner

Er det Melodi Grand Prix? Nei, men det er drama blant norske merkevarer akkurat nå. Pr-byrået Apeland er nemlig kommet med sin årlige omdømme-måling. Det er et slags show, det også.

 

Det er med sin såkalte «bestevenn-strategi» at Rema 1000 nå har fått en del uvenner.

 

 • Denne bestevenn-strategien er at Rema har valgt seg ut noen merkevareprodusenter de satser på, og stapper inn i hyllene. Andre blir hevet ut av hyllene. Da må selvfølgelig bestevennene selge seg billig, for ikke å bli uvenner.  
 • Når kjedebutikkene selger utvalgte merkevarer billig som fy, hvem tror du betaler for prisavslaget? Nettopp, det er produsentene. Hvis ikke for eksempel Findus leverer billig nok - ja da blir de frosset ut av frysedisken, rett og slett. 
 • Rema kastet Mack-ølet ut av butikkene. Det kostet. Det er jo nordlendinger over hele landet. De ropte på boikott, og bare snakk om en mulig boikottaksjon er like velkomment som at Mattilsynet finner salmonella tytende ut av ferskvaredisken og pestbefengte rotter på lageret. (Det hører med til historien at Rema tok Mack inn i varmen - unnskyld, kjøleskapet - nå i mars.)

 

Det ble bainnskap, ja. Her fra VG.
Det ble bainnskap, ja. Her fra VG.

Det finnes en app for alt. Også dårlig utvalg.

I tillegg ble det strid om den sterkt markedsførte appen Æ. «Vi har fått en app som vil sikre enda dårligere utvalg i butikkene deres,» skrev jeg i denne Facebook-kommentaren.

 

På toppen av det hele kjørte kjeden reklamekampanjer der de rakket ned på andre merkevarer. Ikke så sympatisk.

 

Resultatet var at omsetningen sviktet, og på omdømme-målingen sank Rema med 7,3 poeng, den sterkeste nedgangen blant dagligvarekjedene. Erkekonkurrenten Kiwi gjør det derimot bra.

 

3 andre som er spiselige når det gjelder omdømme

Hurtigruten har sett lyset. Her fra avisen Nordlys.
Hurtigruten har sett lyset. Her fra avisen Nordlys.
 • Bare Hurtigruten står sterkere enn Mack-bryggeriet blant nordnorske merkevarer. Hurtigruten seiler selv til topps på omdømme-listen, blant annet fordi de satser på lokalmat. Skipene går i plan gjennom norske råvarer, selvfølgelig tilpasset sesongene. Dette liker folk.
 • Tine har et omdømme som fortjent. Helt i toppen. Ikke bare fordi de stadig utvikler snasne melkeprodukter, men fordi Tine på mange måter ER Norge. Samvirket, som altså er en samarbeid mellom norske bønder, bidrar betydelig til at det bor folk i utkantstrøk.
 • Så til McDonald´s. Vi som er glad i trygg og god kvalitetsmat, og dermed venner av det norske landbruket, vi har normalt ikke denne hamburgerkjeden blant våre favoritter. Men: McDonald´s i Norge serverer utelukkende mat basert på norske råvarer. I tillegg er de blant annet med på å arrangere konkurransen Årets unge bonde. Så vet vi det.

Denne kyllingen har godt omdømme. Les, lær og le!


Her er sannheten om maten vår. Og det er en lettelse!

Write a comment

Comments: 4
 • #1

  essay writing service (Monday, 24 April 2017 07:48)

  I am new to this site.This is a very informative article.I am hoping the same best work from you in the future as well.I am thankful to you for sharing this awesome article with this helpful knowledge.

 • #2

  do my paper (Tuesday, 18 July 2017 13:08)

  Over the recent decades researchers have discovered that endocannabinoids receptors are incorporated in a vast range of capacity in our bodies, counting calculating cerebrum and nerve movement as well as memory and suffering, vitality digestion, heart work.

 • #3

  ada (Wednesday, 23 August 2017 06:32)

  Nice blog. Found this while searching through
  <a href="https://goo.gl/7XyfUf">google</a>
  https://goo.gl/7XyfUf
  [url=https://goo.gl/7XyfUf]google.[/url]

 • #4

  Mattress Austin (Sunday, 12 January 2020 06:04)

  Outstanding article! I want people to know just how good this information is in your article. Your views are much like my own concerning this subject. I will visit daily your blog because I know. It may be very beneficial for me. <a href="https://www.yellowpages.com/austin-tx/mip/amerisleep-domain-northside-austin-545279195">Mattress Austin</a>