Dette er triksene for å få den beste hotellfrokosten

frokost hotell eggerøre

 

Du vil ikke være en buffet-bøffel.

 

Du vil ikke være et miljøsvin.

 

Her er de 10 bud du må følge når du spiser frokost på hotell.

 

Det første er at du må sette deg i respekt med et glass juice.

1 - 5: Du er ikke i godisland

hotellfrokost

Buffetmat er hotellmat i særklasse. Det er mange måter å tråkke i salaten på.

 

Vi kan le gjestfritt av japanske turister som blander røkelaks og rekesalat på samme tallerken – men selv bør vi holde oss til disse 10 bud.

 

1. Vit hvor du setter foten og gaffelen. Følg med på de andre i spisesalen, se og lær. Betrakt spillet fem minutter. Den som bare bøfler seg frem blir sett ned på.

 

2. Etabler en fast base i salen, et hovedkvarter for videre fremrykking mot buffeten. Sett aller først juice eller annen drikke på et bord for å markere at det er opptatt. Det er ustilig å virre rundt etter et bord når man har begge hendene fulle av mat.

 

3. Dette er ikke som i godisland.  Ikke ta din egen klype og last inn mat i en vill blanding. Magen blir mett raskere enn øynene. Vær beskjeden og forsyn deg heller flere ganger. Den som ikke spiser opp alt på tallerkenen er et miljøsvin.

 

4. Om det er frokost-, lunsj- eller middagsbuffet gjelder samme hovedregler. Begynn i det små. Under frokost er det gjerne müsli med masse herlig tilbehør av youghurter og nøtteblandinger. Ved lunsj og middag bør vi begynne med det som er tradisjonelle forretter, som ulike typer laks.

 

5. Bruk én klype ved hver rett. Ikke vær bakrus-bælmeren som tar klypen med deg rundt til flere retter, selv ikke om rettene står ved siden av hverandre. Dette burde være unødvendig å presisere.  

6 - 10: Ta mange ganger, og mye

Det er som regel noe du har overser. Ta deg god tid, gå sakte rundt grøten. Ta et glass, gjerne surmelk, mens du scanner. Sild er aldri feil.

hotellfrokost

6. Når det gjelder brød og pålegg er det lov å maule ost, men ikke roastbiff. (Mauling av roastbiff overlater vi til personalet på bakrommet!)

 

7. Merk deg at det faktisk er kø ved buffeter også. Stans opp og se hvilken vei den går, rundt bordene og langs veggene. Ikke stikk hånden inn mellom folk og snapp til deg. Be i så fall ydmykt om unnskyldning – gjerne på mumlende engelsk.

 

8. Du skal ta ny tallerken for hver rett. Gjerne også rent bestikk.

 

9. Vær ute i god tid. Utsett gjerne morgendusjen til etter buffetfesten. Unngå å halse inn i siste liten, og kanskje stå igjen med eggerøre som likner suppe.

 

10. Doggybag? Nei, nei. Men det kan gjøres unntak for vafler du steker selv på et bord. De beste buffetene har et innslag av at selvgjort er velgjort. Da kan du mene at det er din egen sak hva du gjør med dine hjemmelagede vafler. Ellers ikke. 

Write a comment

Comments: 0