DENNE poteten kan brukes til alt

Slik lager du hasselbakpotet

Den får enhver middagstallerken tli å skinne, samme hvor tafatt hovedingrediensen fremstår. Og den kan varieres i smak og utseende, alt etter hva du ellers byr på.

 

Jeg har holdt noen matkurs i mitt liv. Jeg tror med hånden på hjertet at denne poteten er det trikset flest av de tilstedeværende har brukt mest i etterkant.


Det dreier seg om å ta en svær potet og skjære mange snitt ned i den - men ikke helt gjennom. Hvis jeg ikke har god tid til å kose meg med kniven og finskjæringen, pleier jeg ofte å legge en bic-penn på hver side av poteten og så bare hakke løs. Men det er finest når de er forseggorte, da!

Så skal litt smeltet smør dryppes ned i sprekkene. Da bør du gjerne bruke fingrene til å få potetskivene tli å sprike litt mens du drypper på smøret. Og smøret, det kan jo smakssettes med mye rart, for eksempel hvitløk.

 

Jeg har sett folk som dytter ned osteskiver og mye rart. Selv holder jeg meg til å stikke ned noen laurbærblad i sprekkene, i tillegg til smøret. Bladene skal ikke spises, men gir en herlig smak til poteten.

 

Først steker jeg potetene på 200 grader i en drøy halvtime. Så sjekker jeg dem, skrur ned varmen litt og lar dem steke seg møre.

 

Og forresten, siden det lakker og lir, og du kanskje er i julestemning: Det er fint å ha på et strø av hakkede hasselnøtter mot slutten.

 

 

Write a comment

Comments: 0