Grønnsaker

TORO fyller 70 - med tomatsuppen som ødela oss

hjemmelaget tomatsuppe toro supper

TORO FEIRER 70: Hurra for deg som fyller ditt år - og fyller våre mager med posesuppe og prompepulver.

 

Det er en merkedag av dimensjoner. 

 

I dag for 70 år siden - den 8. januar 1946 - ble Toro registrert som varemerke. I 2016 leverer Toro oss ca 15. 000 tonn med mat i året, i rundt 130 millioner poser.

 

Det er en sorgens dag.

Read More 8 Comments

DENNE poteten kan brukes til alt

Slik lager du hasselbakpotet

Den får enhver middagstallerken tli å skinne, samme hvor tafatt hovedingrediensen fremstår. Og den kan varieres i smak og utseende, alt etter hva du ellers byr på.

 

Jeg har holdt noen matkurs i mitt liv. Jeg tror med hånden på hjertet at denne poteten er det trikset flest av de tilstedeværende har brukt mest i etterkant.


Det dreier seg om å ta en svær potet og skjære mange snitt ned i den - men ikke helt gjennom. Hvis jeg ikke har god tid til å kose meg med kniven og finskjæringen, pleier jeg ofte å legge en bic-penn på hver side av poteten og så bare hakke løs. Men det er finest når de er forseggorte, da!

Read More 0 Comments

Gratinert blomkål

Blomkålen som forandret det norske kjøkken. En garantert, unnskyld gratinert, sann historie.

It was twenty years ago today: Vi gikk på café med c, og spiste gratinert blomkål.

Da 80-år ble 90-år. Det var en brytningstid, med en helt ny selvsikkerhet på restaurantkjøkkenet, og full forvirring om hva som skulle serveres.


Det går en historie om Eyvind Hellstrøm og utestedet Søstrene Larsen. Den ikke ukjente førstnevnte var den gang en nesten sykelig ambisiøs kokk på vei opp. Unge Hellstrøm var den første norske stjernen i det moderne franske kjøkken.

Read More 0 Comments

And? Fett! Nemlig andefett.

POTERER FRITERT I ANDEFETT


Hit, men ikke lenger! Dette er endestasjonen i kunsten å fritere poteter. Jeg mener å huske at det var poteter fritert i andefett som en gang gjorde Gordon Ramsay berømt.

 

Fettet kan bestilles på Meny og hos andre som har litt utvalg i hyllene. Det er billigere enn smør. Og tenk på det: Fritert i andefett blir vel selv poteter lavkarbo?


Den klassiske retten med andefett er en såkalt «confit», der man ovnskoker ande- eller kyllinglår i fettet til det blir fullstendig mørt. Prøv selv, det er ikke vanskelig:

Read More 0 Comments