Grønnsaker

TORO fyller 70 - med tomatsuppen som ødela oss

hjemmelaget tomatsuppe toro supper

TORO FEIRER 70: Hurra for deg som fyller ditt år - og fyller våre mager med posesuppe og prompepulver.

 

Det er en merkedag av dimensjoner. 

 

I dag for 70 år siden - den 8. januar 1946 - ble Toro registrert som varemerke. I 2016 leverer Toro oss ca 15. 000 tonn med mat i året, i rundt 130 millioner poser.

 

Det er en sorgens dag.

Read More 8 Comments

DENNE poteten kan brukes til alt

Slik lager du hasselbakpotet

Den får enhver middagstallerken tli å skinne, samme hvor tafatt hovedingrediensen fremstår. Og den kan varieres i smak og utseende, alt etter hva du ellers byr på.

 

Jeg har holdt noen matkurs i mitt liv. Jeg tror med hånden på hjertet at denne poteten er det trikset flest av de tilstedeværende har brukt mest i etterkant.


Det dreier seg om å ta en svær potet og skjære mange snitt ned i den - men ikke helt gjennom. Hvis jeg ikke har god tid til å kose meg med kniven og finskjæringen, pleier jeg ofte å legge en bic-penn på hver side av poteten og så bare hakke løs. Men det er finest når de er forseggorte, da!

Read More 0 Comments

And? Fett! Nemlig andefett.

POTERER FRITERT I ANDEFETT


Hit, men ikke lenger! Dette er endestasjonen i kunsten å fritere poteter. Jeg mener å huske at det var poteter fritert i andefett som en gang gjorde Gordon Ramsay berømt.

 

Fettet kan bestilles på Meny og hos andre som har litt utvalg i hyllene. Det er billigere enn smør. Og tenk på det: Fritert i andefett blir vel selv poteter lavkarbo?


Den klassiske retten med andefett er en såkalt «confit», der man ovnskoker ande- eller kyllinglår i fettet til det blir fullstendig mørt. Prøv selv, det er ikke vanskelig:

Read More 0 Comments