Tangpesto

Servert på sånne ekstra sunne og tynne knekkebrød med frø? Hippere blir det ikke. Særlig ikke med følge av en frisk hvitvin.

Her lager vi ganske mye pesto. Den går fort med når det er gjester, og jeg tipper flere vil sette pris på å få med litt hjem.

 

en god neve fersk tang (eller tilsvarende tørket)

ca 200 g ruccola

ca 200 g mandler, bløtlagt i 4 timer, og grovhakket

2 fedd hvitløk, grovhakket

Saften av ½ sitron

ca. ½ dl olivenolje

salt

 

  • Kok tangen i rundt 15 minutter, til den blir fin og grønn (Legg tørket tang i bløt i ti minutter, sil av og ha den over i kokende vann i rundt fem minutter.)
  • Sil av igjen og tørk tangen med håndkle eller papir. Press ut mest mulig av vannet og hakk den med kniv.
  • Ha ruccola, mandler, hvitløk, sitronsaft og olje i en blender, eller kjør det sammen med en stavmikser. Tilsett tangen mot slutten og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen slik du ønsker med olje.

 

Det er fint at den er tykk hvis den skal serveres på knekkebrød eller toast, tynnere om den skal være topping på for eksempel stekt fisk.

 


Norsk mat er heimevern

Trykk på bildet for å se hvorfor det er ekstra viktig å bruke norske råvarer nå.