Nudler - oppskrift på stryk

De er studenter. De følger med i timen. Hvis "politisk korrekt" hadde vært et fag, ville mange fått toppkarakter.

 

Og mat ska´rem ha. Men da er det altså mange som bare koker opp vann og plopper oppi en pakke nudler. Det er å plumpe, for ikke å si dumpe.

 

Men selv nedrige nudler kan sprites opp!

Jada, studielånene flakser mellom kaffebarer og puber, dømt til å kaldkvæles lenge før semesterets husleier er kvittert ut.

 

Synd, det. For da blir det jo ikke penger til stort mer enn knekkebrød og nudler i matveien. Nudelpakkene kommer med "kyllingsmak", med "biffsmak", med kunstig smak av hva det skal være, innkokt i små krydderposer struttende av aromastoffer, antiklumpemidler, fargestoffer og stabilisatorer.

 

Jeg har ikke mastergrad i annet enn frekke formuleringer, men selv jeg skjønner at dette ikke ikke er egnet fødevare for folk som skal pugge og finne opp den nye oljen.

 

Så her er fasiten:

Krydderposene må rett i søpla!

  • Kok heller nudlene opp med urtete
  • Tilsett en tunfiskboks
  • Vend inn litt peanøttsmør
  • Dryss over revet gulrot
  • Hell på suppeboller fra boks
  • Legg på reker
  • Slå et egg over
  • Lag en salat
  • Bland inn tubeost
  • Friter nudlene og server med iskrem
  • Bruk dem som fyll i ovnsbakt paprika
  • Sprøstek dem som pizzabunn (ja, det går!). 

 

Bare slik kan studenter vise at de virkelig har studiekompetanse.

 

OG HER, EN STUDIE I GOD SMAK:

Nudler med sesam og chilireker

Du trenger:

  • nudler
  • sesamolje (fås i vanlige butikker med godt utvalg), eller stekte sesamfrø
  • litt hvitløk, et finhakket fedd eller to
  • grønne erter, eller annet som gir ekstra protein
  • reker
  • chilisaus fra glass, vanlig eller sur-søt

 

 

Slik gjør du det:

 

  • Kast krydderposen og rop «Ææææsj!».
  • Tre rekene på små grillspidd. Alle skal tres på samme vei, slik at rekepinnene blir flate ved steking. Smør på godt med chilisaus.
  • Kok opp nudlene etter anvisning på pakken, gjerne litt i underkant av anslått tid. Slå av vannet og legg nudlene på tørkepapir.
  • Ha litt sesamolje, en spiseskje omtrent, i en panne på nokså sterk varme. Stek nudlene lynraskt under omrøring, i et knapt minutt. Trekk pannen fra platen, sett den tilbake på svakere varme og ha i hvitløk og erter, rør rundt i et snaut minutt til.
  • Ha vanlig stekeolje, gjerne solsikke- eller rapsolje, i en stor panne på temmelig sterk varme. Stek rekespiddene kjapt på begge sider.

 

Server med lunkent vann hvis det er en vanlig studiedag, med kaldt øl om det er helg.

 


Dette klarer du også: Din egen fiskegrateng


Foredrag? Møteledelse? Annen meningsfull gjøgling?