De er studenter. De følger med i timen. Hvis "politisk korrekt" hadde vært et fag, ville mange fått toppkarakter.
Og mat ska´rem ha. Men da er det altså mange som bare koker opp vann og plopper oppi en pakke nudler. Det er å plumpe, for ikke å si dumpe.
Men selv nedrige nudler kan sprites opp!
Jada, studielånene flakser mellom kaffebarer og puber, dømt til å kaldkvæles lenge før semesterets husleier er kvittert ut.
Synd, det. For da blir det jo ikke penger til stort mer enn knekkebrød og nudler i matveien. Nudelpakkene kommer med "kyllingsmak", med "biffsmak", med kunstig smak av hva det skal være, innkokt i små krydderposer struttende av aromastoffer, antiklumpemidler, fargestoffer og stabilisatorer.
Jeg har ikke mastergrad i annet enn frekke formuleringer, men selv jeg skjønner at dette ikke ikke er egnet fødevare for folk som skal pugge og finne opp den nye oljen.
Så her er fasiten:
Krydderposene må rett i søpla!
- Kok heller nudlene opp med urtete
- Tilsett en tunfiskboks
- Vend inn litt peanøttsmør
- Dryss over revet gulrot
- Hell på suppeboller fra boks
- Legg på reker
- Slå et egg over
- Lag en salat
- Bland inn tubeost
- Friter nudlene og server med iskrem
- Bruk dem som fyll i ovnsbakt paprika
- Sprøstek dem som pizzabunn (ja, det går!).
Bare slik kan studenter vise at de virkelig har studiekompetanse.
OG HER, EN STUDIE I GOD SMAK:
Nudler med sesam og chilireker
Du trenger:
- nudler
- sesamolje (fås i vanlige butikker med godt utvalg), eller stekte sesamfrø
- litt hvitløk, et finhakket fedd eller to
- grønne erter, eller annet som gir ekstra protein
- reker
- chilisaus fra glass, vanlig eller sur-søt
Slik gjør du det:
- Kast krydderposen og rop «Ææææsj!».
- Tre rekene på små grillspidd. Alle skal tres på samme vei, slik at rekepinnene blir flate ved steking. Smør på godt med chilisaus.
- Kok opp nudlene etter anvisning på pakken, gjerne litt i underkant av anslått tid. Slå av vannet og legg nudlene på tørkepapir.
- Ha litt sesamolje, en spiseskje omtrent, i en panne på nokså sterk varme. Stek nudlene lynraskt under omrøring, i et knapt minutt. Trekk pannen fra platen, sett den tilbake på svakere varme og ha i hvitløk og erter, rør rundt i et snaut minutt til.
- Ha vanlig stekeolje, gjerne solsikke- eller rapsolje, i en stor panne på temmelig sterk varme. Stek rekespiddene kjapt på begge sider.
Server med lunkent vann hvis det er en vanlig studiedag, med kaldt øl om det er helg.