Pinnekjøtt blir grisefest til sommeren!

DET ER AKKURAT NÅ du legger grunnlaget for sommerens grillfest. I butikkene ligger overskuddet av julens pinnekjøtt på billigsalg.

 

Langt under halv pris! Det holder seg fint til du i juli trår til og blir grill-guden alle kommer til å tilbe.

Det er ikke bare for for gjerrighetens skyld jeg gjør det samme hvert år, altså bærer uanstendig store mengder grisebillig lam ned i kjellerboden. Det er fordi dette er grillmat som skiller seg ut. Sprøstekt og med en helt overraskende smak.

Kalenderen bestemmer ikke

Når jeg tar en sjekk på datostemplingen, der det oftest står en dato uti februar, gleder jeg meg som en unge til juli. Datostemplingen er bare til å flire av. Dette er tørket kjøtt, og holder seg følgelig i lang, lang tid. Trenger ikke engang kjøleskap.

 

Gjestene mine blir så glade at de må tørke tårer i grillosen. Jeg serverer med tradisjonelt vintertilbehør, som kålrotstappe, men legger også ved en mer sommerlig salat med litt bitterhet i seg.

Nisse-øl også!

Pinnekjøttet vanner jeg ut på vanlig måte, og damper nesten ferdige i en stor kjele, før jeg overfører herligheten til grillristen.

 

Og så - så blir jeg jammen enda mer nissete! Ut av sekken trekker jeg helt utrolige gaver til mine kjære. Juleøl! Det kjøper jeg nemlig også med tanke på sommerlykke. Riktignok er ikke flaskene, som jeg henter på Polet, på tilbud - men alle vet vel at juleøl blir faktisk enda bedre med litt lagring?

 

Gjør som meg. Gjør det nå.

 


Thai hard!


Salt for Norge!


Foredrag? Møteledelse? Det er meg, det!