Vinterlam i vinterferien

 

Hvorfor vente til påskelammet? Det er nå du skal slå til på det helt nye tilbudet - vinterlam i vinterferien.

 

For første gang på vinterstid er det i akkurat nå ferskt lammekjøtt å få i norske butikker, nærmere bestemt på Rema 1000. Det er Gilde som står for gildet.

 

Les her, og bli overrasket av at det også er en politisk godbit du knasker i deg. Bra for miljøet også!

En Norgesvenn i fåreklær

Du er hva du spiser. Og du er hva det dyret du spiser spiser. Her er tre gode grunner til å spise lam og sau. Hele året.

 

 • Sau bidrar til å rydde Norge for kratt og gjengroing. Beitende dyr, kuer også, er også til nytte for det biologiske mangfoldet i naturen.
 • Ikke alle dyr kan spise av Norge. Griser spiser for eksempel mye kraftfor, der importert soyaprotein fra Brasil er vesentlig del av inntaket. I saueholdet blir det også brukt en del kraftfôr, særlig like før slakting, men ikke i samme grad som for gris og kylling..
 • Sauen bidrar til at det bor folk i hele landet vårt, også på bratte steder der det er vanskelig å drive jordbruk.

 

Slik blir overskudd politisk underskudd

Dessuten har vi nå et stort overskudd av lammekjøtt på lager, faktisk over 3000 tonn. En av grunnene til det er at vi ikke forbrukere ikke har vett nok til å spise mer av dette deilige kjøttet året rundt.

 

Regjeringen ønsker en utvikling mot at vi skal ha færre og større gårder, med heltidsbønder og gjerne som sammenslåtte firmaer. Men Norge er slik laget at det ikke kan drives stort i hele landet. Der kommer sauen inn som sunn regulering, siden mange sauebønder også har annen inntekt, som lærere for eksempel. 

 

Så, til tallerkenen, der mye av den politiske kampen for et sunt norsk landbruk kommer til å stå frem mot valget. Landbruksminister Dale har selv fortalt meg at nå blir det mindre offentlig regulering av maten vår, at det er forbrukeren som i høyere grad skal bestemme. Løp og kjøp. Lik og del.

 


Her får du forenklet fårelegg


Vil du ha foredragsholder eller møteleder?

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  best essay (Tuesday, 06 June 2017 13:47)

  I just got to be distinctly aware of your blog through Google, and found that it's genuinely informative. I will watch your writing skill and ideas. I will acknowledge on the off chance that you proceed with this in future.

 • #2

  Creative Assignment Writing Services (Friday, 07 August 2020 10:33)

  Professional Creative Assignment Writing Services is very popular for students in search of creative essay writing services and custom creative writing services.
  https://www.meldaresearch.com/creative-writing-services-3/