Helstekt kylling - med potetgull

Det er ingen grunn til å kjøpe en liten og tørr grillkylling med paprikadryss når du kan ”ratte” din egen til selvvalgt smaksdestinasjon. Her er en klassiker, med potetgull blir det upretensiøst på grensen mot det frekke, og med to typer saus på blir smaken like grensesprengende. Husk tørkerull.

 

1 stor kylling på rundt 1, 5 kilo, av den typen som har hatt det greit i livet

1 sitron

en bunt frisk urtekvast, gjerne timian

salt, pepper

litt smeltet smør

potetgull

soltørket tomat i olje

pesto, fra glass eller hjemmegjort

en liten skvett god eddik

 

  • Stikk et par fingre inn under skinnet på kyllingbrystene, på den bredeste siden, og lirk forsiktig slik at skinnet løsner uten å revne. Stikk en neve timiankvister inn under skinnet. Skjær fire skiver av sitronen og stikk dem også inn under skinnet, to på hvert bryst. Ha salt og pepper på kyllingen, inni og utenpå. Skjær resten av sitronen i båter og stikk dem inn i kyllingen.
  • Varm stekeovnen til 170 grader. Plasser kyllingen på rist over en liten form og ha en skvett kokende vann i formen. Pensle kyllingen med smeltet smør. Stek den i rundt en time. Pensle på mer smør et par ganger. Sjekk at den er ferdig ved å stikke spissen på en kniv inn ved låret, saften skal da være klar. Du kan også sjekke den ved å vri litt på lårbeinet, da skal det løsne. Du kan også bruke grill i kombinasjon med varmluft noen minutter for å sikre at skinnet blir sprøtt.
  • Finhakk to-tre soltørkede tomater og bruk stavmikser til å kjøre det sammen med litt av oljen den har ligget. Spe med kyllingfett fra formen som har stått under kyllingen og smak til med bittelitt eddik. (Det vil også være litt fett inni kyllingen du kan bruke.)
  • Bland pestoen med litt kyllingfett.
  • Server med potetgull og drypp de to dressingene generøst over.

 

Write a comment

Comments: 1