Yoghurt med julesmak

yoghurt dessert oppskrift

Frukt i appelsinlake med honningyoghurt

Det blir supergodt når du bruker en pose tørkede «julefrukter» som aprikos, svisker og fersken. Frukten kokes i en deilig lake først.  

 

tørkede julefrukter 

2 appelsiner 

1 dl vann 

1 dl sukker 

1 stjerneanis 

en liten kanelstang 

1 ts kardemommekjerner 

1 vaniljestang 

2 dl  gresk yoghurt

2 ss flytende honning

litt hakket mynte 

  • Først skal appelsinene «fileteres»: Bruk en skarp kniv og skjær av skallet slik at ikke noe av det hvite sitter igjen på appelsinen. Skjær deretter ut rene filetbåter ved å føre kniven inn langs veggene mellom båtene. Klem den gjenværende saften i appelsinavskjæret over i en liten kjele.
  • Del julefrukten i mindre biter. Splitt vaniljestangen på langs med en kniv og skrap ut det svarte. Ha frukten, vaniljen, vann, sukker og det andre krydderet i kjelen med appelsinjuice. Kok opp og la det koke inn et par-tre minutter. Sil vekk krydderet.
  • Fordel appelsinfiletene og den andre frukten i fire glass. 
  • Hell over den krydrede appelsinlaken. Avslutt med yoghurt og hell honning over. Dryss over litt hakket mynte.

 


Dette er vintermat!

leirgryte römertopf oppskrift

Write a comment

Comments: 0