Her er utgangspunktet ferdig rensede krabbeskjell. Resultat er en klassisk krabbesalat på minitoast, med eple og et hint av karri.
2 ferdig rensede krabbeskjell
½ ts karripulver
1 ss smør
1 sjalottløk
1/2 rød chili
1 syrlig eple
litt frisk dill
ca. 1 dl kokosmelk
1 sitron
1 avokado
ristede skiver av baguette
- Skrell og finhakk sjalottløken. Finhakk chilien, men ikke ta med frøene. Skjær eplet i nokså små terninger.
- Ha smør i en liten kjele på litt over middels varme. Ha i karripulveret når smøret bobler og stek under omrøring i litt under ett minutt. Smøret skal ikke svis.
- Ha i løk, chili og eple og stek under omrøring i enda ett minutt. Ha i krabbekjøttet fra skjellene i kjelen og rør inn kokosmelk. Skru ned varmen og la det småkoke i omtrent tre minutter, til det hele tykner. Juster konsistensen med mer kokosmelk.
- Avkjøl og bland inn hakket dill. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
- Smør på minitoaster og topp med hakket avokado.
Write a comment