Oppskrift krabbesalat med kokos og karri

krabbe oppskrift krabbeskjell

Her er utgangspunktet ferdig rensede krabbeskjell. Resultat er en klassisk krabbesalat på minitoast, med eple og et hint av karri.

 

2 ferdig rensede krabbeskjell

½ ts karripulver

1 ss smør

1 sjalottløk

1/2 rød chili

1 syrlig eple

litt frisk dill

ca. 1 dl kokosmelk

1 sitron

1 avokado

ristede skiver av baguette

 

  • Skrell og finhakk sjalottløken. Finhakk chilien, men ikke ta med frøene. Skjær eplet i nokså små terninger.
  • Ha smør i en liten kjele på litt over middels varme. Ha i karripulveret når smøret bobler og stek under omrøring i litt under ett minutt. Smøret skal ikke svis.
  • Ha i løk, chili og eple og stek under omrøring i enda ett minutt. Ha i krabbekjøttet fra skjellene i kjelen og rør inn kokosmelk. Skru ned varmen og la det småkoke i omtrent tre minutter, til det hele tykner. Juster konsistensen med mer kokosmelk.
  • Avkjøl og bland inn hakket dill. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
  • Smør på minitoaster og topp med hakket avokado.

Write a comment

Comments: 0