Stekt bamsefisk med linser

Kjøttfri mandag stekt fisk linser hverdagsmat urter

 

 

En skikkelig bamsefisk!

 

Stekt, hvit fisk. Sunt og skjønt. Lett å få til, en fest å servere med linser og grønnsaker.

 

Hvorfor ikke en kjøttfri mandag med litt klasse? Her blir du ikke sittende og pirke i maten. Denne duger som søndagsmiddag også. 

Det er biffen sin, det. Bruk torsk til hverdags og breiflabb når det er helgekos.

 

Jeg spiser mye fisk, men må innrømme at jeg noen ganger liker å ha en animalsk kontrast til sjømat når det dreier seg om hvit fisk og skalldyr. Da bruker jeg gjerne en innkokt kjøttkraft. Men ikke på mandager! :)

 

(Puylinser er franske luksuslinser, men vanlige grønne linser går like rundt. Du kan også kjøpe økologiske linser på pappkartong i de bedre kjedebutikkene.)

 

4 store biffer av hvit fisk

3 dl puylinser, eller andre linser

1 gulrot, i små terninger

½ sellerirot, i små terninger

½ sitron

2 ts sennep

2 dl grønnsakskraft, eventuelt kjøttkraft

salt, pepper

finhakket urteblanding, som persille, dill og gressløk

 

Kok puylinsene i tre minutter og slå av vannet. (Eller følg fremgangsmåte for andre linser.) Hell så på kraft og vann til det dekker. Kok opp og la det småkoke i 5 – 10 minutter. Ha i grønnsakene, pluss sennep og sitronsaft, og la det småkoke i knapt ti minutter til. Smak til med salt og pepper.

 

  • Ha litt olje, bare liten skvett, i en stor stekepanne på litt over middels varme. Ha salt og pepper på fiskestykkene og stek dem rundt det hele til de begynner å brunes.
  • Skru ned varmen noe, og ha gjerne i litt smør på dette tidspunktet.Stek litt mer.  Ta ut fiskestykkende og rull dem i halvparten av urtene. Stek dem litt til. Legg dem gjerne i ovn på 170 grader i fem minutter på slutten og rull dem i resten av urtene før servering.

 

 

Write a comment

Comments: 0