![Curry pasta green curry morter thaimat yngve ekern](https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=333x1024:format=jpg/path/s05c763edb6851ac9/image/i150ff4bcbda5a538/version/1452084781/curry-pasta-green-curry-morter-thaimat-yngve-ekern.jpg)
Vi slår et slag for grønn curry-pasta!
Her er ingrediensene til en helt fabelaktig grønske jeg lærte i lage i Thailand. Men alt kan kjøpes i asiabutikker i så å si alle norske byer.
Det finnes to typer curry-paste. Den du kjøper og den du lager selv - som er ekstra krydret med stolthet og selvtillit.
Her er den autentiske grønne thai-curryen!
(Denne blir en såkalt penang-curry om du i tillegg tilsetter en neve usaltedet peanøtter.)
1 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts pepperkorn
4 stilker sitrongress (bare den tykkeste, nederste tredjedelen, ta vekk det tørre)
5 cm galangal, skrelt og finhakket
2 cm fersk gurkemeie, skrelt og finhakket (Bruk gummihansker, denne har et fargestoff som gjør deg gul på fingrene i et par dager - akkurat som hos gamle, rullingsrøykende fylliker!)
1 ts finrevet skall av kaffrilime, eller vanlig lime
5 thaisjalott, eller en halv rødløk, finhakket
12 fedd hvitløk, lett knust med flatsiden av en kniv og finhakket
8 store grønne thai-chilier, finhakket
15 korianderblader, finhakket
15 blader søt basilikum, finhakket
4 korianderrøtter, lett knust med flatsiden av en kniv og finhakket
1 ts rekepasta (på glass, men ikke lukt på den, bare hiv det oppi!)