Grønn curry-pasta

Curry pasta green curry morter thaimat yngve ekern

Vi slår et slag for grønn curry-pasta! 

 

Her er ingrediensene til en helt fabelaktig grønske jeg lærte i lage i Thailand. Men alt kan kjøpes i asiabutikker i så å si alle norske byer.

 

Det finnes to typer curry-paste. Den du kjøper og den du lager selv - som er ekstra krydret med stolthet og selvtillit.

Her er den autentiske grønne thai-curryen!

 

(Denne blir en såkalt penang-curry om du i tillegg tilsetter en neve usaltedet peanøtter.)

 

1 ts korianderfrø

 

2 ts spisskummenfrø

 

1 ts fennikelfrø

 

1 ts pepperkorn

 

4 stilker sitrongress (bare den tykkeste, nederste tredjedelen, ta vekk det tørre)

 

5 cm galangal, skrelt og finhakket

 

2 cm fersk gurkemeie, skrelt og finhakket (Bruk gummihansker, denne har et fargestoff som gjør deg gul på fingrene i et par dager - akkurat som hos gamle, rullingsrøykende fylliker!)

 

1 ts finrevet skall av kaffrilime, eller vanlig lime

 

5 thaisjalott, eller en halv rødløk, finhakket

 

12 fedd hvitløk, lett knust med flatsiden av en kniv og finhakket

 

8 store grønne thai-chilier, finhakket

 

15 korianderblader, finhakket

 

15 blader søt basilikum, finhakket

 

4 korianderrøtter, lett knust med flatsiden av en kniv og finhakket

 

1 ts rekepasta (på glass, men ikke lukt på den, bare hiv det oppi!)

 

Les om framgangsmåten og hvordan du banker sammen herligheten i en egen sak her, sammen med andre velduftende linker.