Her er alternativet til Grandis-jula!

Vegetarisk pizza

Førjulstid er tid for Grandiosa. Vi har jo så mye annet å gjøre!

I desember spiser vi tradisjonelt 20 prosent mer Grandis enn ellers i året.

Her er en alternativ tradisjon: En veggispizza basert på peanøttsmør og julepesto. Du leste riktig!

 

Jeg skal vise miskunn med eder. Denne er basert på kjøpt pizzabunn.

Her er nissetrikset

Men i tillegg til toppingen legger jeg inn et ekstra overraskelsesmoment klemt inn under pizzakanten. Et nissetriks, med julepesto! Basert på kjøpe-pesto, den også.

 

Er det en kjempe-familie-pizzabunn du kjøper, bør du justere opp litt  og lage mer topping.

 

Pizza med squash og peanøttsaus

 

 

1 kjøpt pizzadeig
1 fedd hvitløk, finhakket
1 lausrbærblad
1 ss salvieblader, hakket
2 ss tomatpure
1 boks flådde tomater
4 ss peanøttsmør
2 ss balsamicoeddik
2 ts sukker
salt, nykvernet pepper
1 stor, gul squash, i nokså tynne skiver
1 rødløk, i tynne båter
ost til gratinering

 

Julepesto:
4 ss vanlig basilikumpesto på glass
4 ss finhakket persille
1 ts allehånde
4 ss finhakkede hasselnøtter
1 ss ekstra olje

 

  • Ha en skvett olje i en kjele på middels varme og stek hvitløk, laurbær og salvie i et minutts tid under omrøring.
  • Skru opp varmen. Ha i tomatpure og fres det litt under omrøring. Ha i tomatboksen , knus tomatene grundig rundt i kjelen, og ha så i peanøttsmøret, pluss balsamicoen og sukkeret. La dette småkoke til det blir en passe tykke saus. Smak til med salt og pepper.
  • Sett stekeovnen på 250 grader.
  • Legg deigen ut på et stekebrett. Stryk julepesto langs kanten av pizzadeigen og brett kanten rundt.
  • Fordel pizzasausen rundt på pizzaen, gjerne med baksiden av en stor skje. Legg på squash og løk. Topp med ost.
  • Stek pizzaen i rundt 10 minutter.

 

Julebrus til barna. Juleøl til de voksne.

Vegetarpizza Veggispizza
Denne er så genial, om jeg må si det selv!

Vaffel. Fiken. Nøtter. Øl. Det er julekos!

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    dagfinn nordbø (Saturday, 12 December 2015 18:09)

    oh. denne skal jeg lage. har funnet et peanøttsmør uten palmeolje (Green Choice, crunchy grovere) - eller er det best med det fine peanøttsmøret her?

  • #2

    Yngve Ekern (Sunday, 13 December 2015 11:35)

    Jeg har prøvd både fint og grovt. Det går like rundt. Har også prøvd asiatisk satausaud - kult det også!

  • #3

    Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla) (Sunday, 13 December 2015 19:11)

    Kjøttfritt/plantebasert er sunt! Peanøttsmør er mettende, proteinrikt og rikt på blant annet sunne enumettede fettsyrer