Oppbevaring av krydder? I album!

Hvor mye gammel og gåen allehånde kan det finnes i et vanlig hjem? Uten at man vet om det?

 

Man kan saktens spørre, særlig når man her faktisk svaret på hvordan det er lett å få oversikt over hva man faktisk lagerfører av ulike krydderslag.

 

De fleste av oss kjøper krydderposer som vi bare river opp og lukker ved å krølle dem sammen.

 

De krøllete posene kommer ikke alltid til nytte igjen, for hvordan kan en stakkar vite at det er allehånde i posen når han har revet den opp akkurat der det står hva den inneholder?

Et godt råd er å åpne posene opp-ned, slik at man også senere kan lese hva som står på dem.

 

Men det finnes enda bedre løsninger. Jeg kjenner noen - meg selv! -som arkiverer sine krydderposer i fotoalbum, et løsbladsystem med plastlommer som passer utmerket til standardposene – vips, inn i en hullperm og inn blant kokebøkene. Ikke dum, jeg.

 

Virkelige krydderentusiaster oppbevarer krydderet mørkt og lufttett.

 

Jeg har også vært i hjem der kreativiteten har resultert i laboratoriestativer med reagensglass tettet med plastkorker, mens små plastposer med lynlås er en løsning mange innvandrerbutikker bruker.

 

Husk i alle fall at kruttet i krydderet dør ut. Holdbarheten er langt mer begrenset enn de fleste tror.

Godt, gammeldags fotoalbum, et blinkskudd!


Så frekk kan du være, så godt kan det bli


Foredrag? Debattledelse? Det er meg, det!

Write a comment

Comments: 0