Ris til egen smak!

Her er det geniale trikset for å få spist restematen. Roll it up! Rullet i rispapir blir restene som partymat.

restemat rispapir oppskrift

Selv sure unger synes det er stilig med rester når de får slike mellom hendene. På bildet har jeg rullet inn noe nudeltjafs sammen med noe kjøttpålegg som var på vei ned i bøtta. Alt går.

Papirarbeid er gøy!

  • Rispapiret, som kommer i ulike størrelser, finner du i butikker med godt utvalg, eller i spesialbutikker med asiatisk mat - ikke noe problem, og til en billig penge.
  • Pakkene inneholder som regel 50 ark, og holder seg lenge.
  • De skal bløtlegges noen sekunder i lunkent vann slik at de blir myke og klare til bruk.

 

Og så skader det ikke å servere med litt sursøt chilisaus, eller en skvett soyasaus!

 


Min miljøsmarte bønnegryte:

Når vi først er inne på dette med mat og riktige miljøvalg er dette den vegetarretten jeg har størst suksess med hos folk som ikke egentlig er så keene på veggismat.

 

Chili sin carne, altså en behagelig chiligryte uten kjøtt. Utrolig kjapp å lage hvis du bruker bønner fra kartong/boks. Og - det går jo an å bytte den stekte tofuen her med litt stekt fisk…

 

Trykk på bildet for den herlige oppskriften!