Med en klatt yoghurt og litt frøblanding blir det både hverdagsmat og festmat.
Her bruker jeg litt tørket basilikum i selve suppen, og drypper på litt ekstra pesto ved servering.
1 boks skinnfrie plommetomater
6 store og modne tomater
2 store gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
1 rødløk, finhakket
2 ts tørket basilikum
4 dl grønnsakskraft fra kartong, eller kyllingkraft
salt, pepper
1 dl yoghurt, ved servering
4 ss pesto, ved servering
4 ss frø-blanding av noe slag, ved servering
- Ha litt olje i en panne på middels varme og stek gulrot og løk forsiktig under omrøring. Det skal ikke brunes.
- Skjær et lite kryss i skinnet på tomatene og ha dem i kokende vann noen få sekunder. Pill av skinnet og hakk dem grovt.
- Ha kraft, bokstomat og hakket tomat i en kjele med tørket basilikum og småkok et drøyt kvarter. Ha i gulrot og løk og la det putre fem minutter til. Smak til med salt og pepper.
- Ha alt i en blander eller kjør til jevn suppe med stavmikser, før du varmer opp igjen i kjelen. (Her kan du også blande ut med en skvett fløte, om du vil.)
- Server med en klatt yoghurt pluss noen dråper pesto, og strø frøblandingen pent på toppen.
Moderne miljømat!
Mer plantebasert - det er slik vi vil at maten vår skal være nå. Her får du topp-tips om hvordan du enkelt lager middag med bønner og linser, bare trykk på bildet!