Denne kan blandes med annen, vanlig salat eller brukes alene for virkelig å spisse en råvare fra havet.

en god neve fersk tang (eller tilsvarende tørket)
1 dl soyasaus
saften av 1 sitron
1 ss finrevet ingefærrot
1 rød chili, finhakket
2 ss sesamolje
1 ss sesamfrø, ristet litt i tørr panne
- Kok tangen i rundt et kvarter, da blir den grønn og fin. (Tørket tang legges i bløt i drøyt ti minutter, før den siles av og kokes i knapt ti minutter til)
- Ha tangen på et kjøkkenhåndkle eller på kjøkkenpapir og klem ut så mye vann som mulig.
- Ha tangen over i en bolle. Bland sammen marinade av soya, sitronsaft, ingefær og chili, og hell den over. La tangen ligge i marinaden en times tid, eller mer. Ta ut tangen og server med en skvett sesamolje og ristede sesamfrø, eller en annen frøblanding.
Grønnkål-chips!
Trykk på bildet for å se hvor lett du lager helt sprø og super-hipp snacks!