Hvite bønner med portobellosopp og pesto

Store, hvite bønner - også kjent som limabønner og butterbeans - har en fyldig og smøraktig smak. Portobellosopp minner på en merkelig måte om kjøtt, både i smak og konsistens. 

bønner hvite oppskrift portobellosopp

Miksen er perfekt, og her har jeg hatt på litt pesto av persille og hvitløk.

ca. 250 g store, hvite bønner - fra boks, eller tørkede som er bløtlagt i minst ti timer og så småkokt i rundt en time

6 svære portobellosopper

salt,pepper

Pesto:

1 potte kruspersille

2 ss grovhakkede pinjekjerner, andre nøtter eller mandler uten skall

1 fedd hvitløk, grovhakket

ca. 1 dl mild olivenolje 

 

  • Pestoen først: Kjør persilletoppene sammen med nøttene og hvitløken, med stavmikser eller i blender med kniver, mens du sakte sper med oljen til det blir en passe tykk konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Knip stilkene av soppen og bruk en skje til å skrape vekk de svarte sporene under hattene. Del dem i to eller fire. Ha litt olje i en panne på litt over middels varme og stek dem med undersiden ned. Klem dem gjerne litt ned i pannen med en stekespade. Ha i litt smør og stek dem ferdige på den andre siden.
  • Hold bønnene varme, enten de er nykokte eller du varmer boksbønner i vann. Fordel bønner og sopp på tallerkener og ha på klatter med pesto.