Chili sin carne - din nye veggisfavoritt

Bønner. Øl. Pulverkaffe. Honning. Det kan høres rart ut, men tilsammen er det dynamitt - og din veggisfavoritt av bønner.

Chili con carne, altså kjøtt og bønner med chili, er en internasjonal klassiker fra spansktalende land. Her er det sin carne, uten kjøttet. En av de de kjøttfrie rettene jeg får mest skryt for - og som er enklest å lage, også hvis det er til mange. Det er bare å doble opp oppskriften.

 

Har du ikke sans for tofu, er det bare å legge på noen biter av stekt hvit fisk.

 

Her har du en deilig gryte til fire personer. Er dere ikke så mange, blir det veldig god restemat!

 

1 løk, grovhakket

1 paprika, i grove biter

2 relativt milde chilier, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss paprikapulver

1 ts spisskummen

1 ss pulverkaffe

2 ss honning

2 dl mørk øl

1 boks tomater

salt, nykvernet pepper

2-3 bokser kidneybønner, skylt

300 g tofu i terninger (eller stekt fisk)

godt med hakket kruspersille

 

  • Ha litt olje i en kjele på middels varme. Stek løk og paprika under omrøring til løken blir myk og blank. Ha i hvitløk og chili, og stek et minutt til.
  • Ha i paprikapulver, spisskummen, kaffepulver og honning. Rør godt om. Hell på tomatboksen og ølet. La dette småkoke i et knapt kvarter. Smak til med salt og pepper. Ha i bønnene og la det koke opp.
  • Ha litt olje i en panne på middels varme og stek tofuterningene på alle kanter til de er gyldne og sprø.