Kyllingskrog, altså det som er igjen av bein og kjøttrester når bryst og lår er skåret vekk, blir en renslig og fin kraft. Men det er jo like bra å bruke gamle verpehøner, som på bildet her.
2 liter vann
2 kyllingskrog og lårbein, hakket litt i med en tung kniv, eller 1 høne
1 gulrot, i grove deler
1 liten løk, delt i to
1/2 purre, grovdelt
en skive sellerirot
2 laurbærblad
1 ts salt
noen pepperkorn
noen persillestilker, eller et par-tre timianstilker
- Ha kyllingskrogene og lårbein, eller en høne delt i to med avskårne lår, i en kjele og hell på vann til det godt og vel dekker. Ha i alt det andre og kok sakte opp. Hell gjerne i et glass hvitvin også.
- La det småputre i en drøy time før du siler av. Bruker du høne med kjøtt, må kjøttet plukkes av halvveis, etter en time - det blir deilig som det er, i en gryte eller som utgangspunkt for en frikasse.
Desserten: Bær og eggedosis!
Det kjære barnet har mange navn, og på restauranter kalles piskede eggeplommer med sukker gjerne for sabayonne. Trykk på bildet for å se hvor lett du lager klassikeren alle (unntatt veganere) elsker!