En bukett av smaker!

Du fortjener en blomst hvis du henter den vakre suppekvasten frem fra glemselen.

suppekvast krydder koke kraft

Den nydelige oppsatsen er ikke bare romantisk, den er satt sammen for å gi de riktige hintene av krydderurter til alle slags krafter.

Suppekvast, ja! For ikke mange år siden visste alle husmødre hva en suppekvast er. De bevandrede innen fransk kokekunst vet også at den i gastronimiens hjemland kalles bouquet garni og fremdeles er i bruk der.

 

Noen kvister frisk timian, persille på stilk og noen laurbærblad som pakkes inn i purreblader. Det er grunnelementene i superkvasten, som skal bindes opp med hyssing. 

 

Så er det bare å legge til etter smak og behag. En selleristang kan gjøre seg, en langstilket fersk hvitløk vil både dufte og smake, mens en stang sitrongress bringer et asiatisk anstrøk.

 

Gå gjerne enda lenger ut i krydderåkeren og ta med godteri som nellikspiker og helpepper, da gjerne tullet inn i gasbind. På den måten har du kreert en bouquet d’ épices.

 

Når ga du sist din kjære en så herlig bukett? Kokevannet vil i alle fall bli takknemlig.


Mer om mat:

Du har tiden, og jeg viser veien: Trykk på bildet for å se hvordan du enkelt lager en kjempegod fiskegrateng.