Amerikansk pannekake med erter

amerikansk pannekake miljøvennlig mat erter

Et skikkelig næringsrikt mellommåltid, kledelig tykk og ertende deilig. Uten bakepulver får du vanlige, tynne kaker. Her har jeg stekt dem i en stor rund ring à la  pepperkakeform for å få dem ekstra tykke.

 

ca 150 g grønne erter

ca 4 dl melk

3 egg

1 ss smør

ca 4 dl hvetemel, eller annet egnet mel

1 ts revet ingefær

litt frisk, hakket timian

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

 

  • Gi ertene et raskt oppkok, hell av vannet og mos dem grovt med en gaffel. 
  • Smelt smør i en liten kjele, ha i melk og visp eggene skikkelig inn.
  • Ha mel, bakepulver, ingefær, timian og salt i en bolle. Hell i eggemelken litt etter litt og rør til det blir en jevn røre. Ha også ertene i litt etter litt, mens du justerer konsistensen me eggemelken.
  • La røren stå på kjøkkenbenken i minst et kvarter, slik at den tykner noe.
  • Ha litt mer smør i en panne på middels varme og stek nevestore pannekaker.