Grønt på grønt på grønt, fargemessig er det jaggu frekt og veldig moderne, og smaken er likeså. Dessuten er denne retten mettende, mer enn bare dill, liksom.
1 bunt grønn asparges
1 pakke fersk, grønn tagliatelle (250 g)
noen stilker frisk dill
( og gjerne noen blader av nykål, når den er kommet)
1 ss smør
salt
ekstra god jomfruolivenolje
- Kok opp rikelig med godt saltet vann. Ha gjerne i en smørkladd og litt sitronsaft.
- Knekk aspargesene med fingrene og skrell dem litt helt nederst. Ha dem i kokevannet og legg på lokk. La dem koke i mellom fem og åtte minutter, åtte hvis det er noen ordentlige bælinger.
- Skjær de nederste delene av stenglene i mindre biter, la toppene være hele.
- Ha en liten skvett vann og litt smør i en kjele, kok opp og legg i noen blader nykål. Legg på lokk og damp kålen mør, det går fort-fort. Kok tagliatellen i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
- Dander kål, tagliatelle og asparges pent på tallerkener, dryss over grovhakkede dilltopper og sprinkle rikelig med den gode oljen over.