Torsk med bacon, urter og ertepuré

Bruk gjerne den fineste torskefileten, såkalt loin, som er ryggstykke.

 

ca 800 g torskefilet i fire like store stykker

8 baconskiver

salt, pepper

frisk timian

 

Ertepuré:

350 g selskapserter (en pose)

1 dl kjøttbuljong (pulver eller terning)

½ rød chili

½ ts sukker

1 ss smør

 

  • Ha godt med salt og pepper rundt fiskefiletene. Legg på noen stilker frisk timian og rull en eller to baconskiver rundt, fest med tannpirkere. Ha bittelitt olje i en panne på middels varme og stek fiskepakkene slik at baconet brunes. Tips: Du kan mot slutten også ha i en god klatt smør, pluss et hvitløksfedd med skall. Knus feddet lett med undersiden av en kjele, og ha det i smøret, da blir smaken ekstra fyldig. 
  • Stek fiskepakkene ferdig i ovn på rundt 200 grader i knapt ti minutter. Sjekk underveis at de ikke får for mye varmebehandling.
  • Ha ertene i en blender, eller kjør den med stavmikser, og spe med varm buljong til den får en passe bløt konsistens. Ha også i finhakket chili og sukker. Til slutt rører du inn smøret litt etter litt, slik at den blir glatt og delikat.