Reker med erter og chili

reker oppskrift chili

Født etter 1980? Ikke så fysen på gæmlis-mat? Synes det er mer chill med chili og sånt?

 

Rekesmørbrød pimpet opp med litt sterk ertepuré er et alternativ for deg som ikke er tørr bak ørene.

 

300 g rensede reker

saften av ½ sitron

noen skiver av toastloff (ferdig skåret, fra pose)

150 g små, frosne erter (selskapserter eller petit pois)

¼ buljongterning 

noen kvister timian

½ chili

½ fedd hvitløk

¼ ts sukker

1 ts smør (romtemperert)

 

  • Ha rekene i en liten bolle og skvett på sitronsaft.
  • Ha litt vann, omtrent 1 dl, i en liten kjele kok opp og oppløs buljongterningen. Ha i ertene og rør litt rundt mens det koker og ertene tiner. Finhakk timian, chili og hvitløk, ha det i kjelen sammen med smør. Bruk en stavmikser og kjør det til en litt grov puré.
  • Rist loffskivene og fordel reker og erter pent oppå, gjerne med noen ekstra timiankvister. Det blir ekstra stilig om du først deler skivene i to eller fire.