Her er årets beste unnskyldning for å holde seg ved solveggen. Mens andre labber rundt på bakglatte ski kan du forberede en overraskelse for dem.
Laget i små former og forsterket med bacon er dette en påske-forrett som smaker dyrt - og ser helt ubetalelig ut.
Gå på, det er ikke vanskelig. Det er også lov for kokken å smøre med en eggelikør.
2 kyllingbryst
1 ts salt
1 fedd hvitløk, most eller finhakket
1 eggeplomme
1 ss hakket, frisk estragon
ca. 2 dl kremfløte
4 skiver bacon uten svor
- Alle råvarene må være kjølige. Bruk ovnsfaste, små former.
- Hakk kyllingbrystene grovt og kjør dem sammen med salt i en foodprocessor eller med en stavmikser.
- Ha i hvitløk, estragon og eggeplommen. Spe med fløte litt etter litt, og la massen kjøres seig mellom hver gang du sper.
- Smør formene med litt smør og legg baconskivene langs kanten. Fordel kyllingmassen i formene. Stek dem på 150 grader i et knapt kvarter, til massen stivner.
- Server med for eksempel oliven og en liten salat, pluss en spiseskje smakskraftig saus av noe slag.