Påskekylling - servert som muffins!

kylling oppskrift muffins

Her er årets beste unnskyldning for å holde seg ved solveggen. Mens andre labber rundt på bakglatte ski kan du forberede en overraskelse for dem.

Laget i små former og forsterket med bacon er dette en påske-forrett som smaker dyrt - og ser helt ubetalelig ut.

 

Gå på, det er ikke vanskelig. Det er også lov for kokken å smøre med en eggelikør.

 

2 kyllingbryst

1 ts salt

1 fedd hvitløk, most eller finhakket

1 eggeplomme

1 ss hakket, frisk estragon

ca. 2 dl kremfløte

4 skiver bacon uten svor

 

  • Alle råvarene må være kjølige. Bruk ovnsfaste, små former.
  • Hakk kyllingbrystene grovt og kjør dem sammen med salt i en foodprocessor eller med en stavmikser.
  • Ha i hvitløk, estragon og eggeplommen. Spe med fløte litt etter litt, og la massen kjøres seig mellom hver gang du sper.
  • Smør formene med litt smør og legg baconskivene langs kanten. Fordel kyllingmassen i formene. Stek dem på 150 grader i et knapt kvarter, til massen stivner.
  • Server med for eksempel oliven og en liten salat, pluss en spiseskje smakskraftig saus av noe slag.