Stangselleri med luksusmajones

Majones med stangselleri er ypperlig til krabber og andre skalldyr. Her er en variant der jeg også inkluderer litt rå løk.

 

Alle ingrediensene bør ha romtemperatur.



 

1 eggeplomme



1/2 ts sterk sennep



1 ts sherryeddik



salt, pepper



1 dl smaksnøytral olje


1 ss finhakket løk

1 ss finhakket stangselleri, kokt i 3 minutter

½ ts grovkvernet pepper

skrelte stilker av stangselleri

  • Kjør alt unntatt oljen kjapt sammen med en stavmikser, gjerne i en høy beholder eller glass. Spe så med en tynn stråle av oljen.

Den kan også piskes sammen for hånd.


Skulle den skille seg, kan det rettes opp ved at du for hånd blander 1 spiseskje varmt vann med litt av majonesen, før du pisker inn resten av majonesen litt etter litt.
  • Bland inn løken og den kokte stangsellerien til slutt. Smak til med rikelig svart pepper. Server gjerne med skrelt stangselleri til å dyppe i majonesen.