Syltet gresskar til ribbe

halloween gresskar oppskrift

Nå er det ikke sååå lenge til! Og lager du denne, har du perfekt tilbehør til ribbeskiven med knasende sprø svor.

 

Jeg lager syltelaken med eplemost, det gir en herlig sødme.

 

200 g kjøtt av muskattgresskar i nokså små terninger

1 flaske eplemost

1 ts salt

3 nellikspiker

2 laurbærblad

1 stjerneanis

8 – 10 pepperkorn

1 ½ dl hvit husholdningseddik

1 ss sukker

 

  • Ha eplemosten i en kjele, kok opp og la den koke inn til det er halvparten igjen. Ha i alle krydderne og eddiken, la det småkoke i fem minutter til.
  • Ha gresskarterningene i en kjele. Hell på vann så det dekker. Kok til terningene er møre, men ikke overkokte.
  • Kok et passende stort syltetøyglass i en kjele med vann, slik at det steriliseres. Ha gresskarterningene i glasset, slå over laken og sett det kjølig til det lukter ribbe på kjøkkenet.