
Nå er det ikke sååå lenge til! Og lager du denne, har du perfekt tilbehør til ribbeskiven med knasende sprø svor.
Jeg lager syltelaken med eplemost, det gir en herlig sødme.
200 g kjøtt av muskattgresskar i nokså små terninger
1 flaske eplemost
1 ts salt
3 nellikspiker
2 laurbærblad
1 stjerneanis
8 – 10 pepperkorn
1 ½ dl hvit husholdningseddik
1 ss sukker
- Ha eplemosten i en kjele, kok opp og la den koke inn til det er halvparten igjen. Ha i alle krydderne og eddiken, la det småkoke i fem minutter til.
- Ha gresskarterningene i en kjele. Hell på vann så det dekker. Kok til terningene er møre, men ikke overkokte.
- Kok et passende stort syltetøyglass i en kjele med vann, slik at det steriliseres. Ha gresskarterningene i glasset, slå over laken og sett det kjølig til det lukter ribbe på kjøkkenet.