Gresskarsuppe

Denne er så enkel å lage at det nesten er flaut. I alle fall er det over grensen til det skammelige at ikke alle, foreldre og barn sammen, gjør noe liknende denne helgen.

 

Jeg baker gresskar i alufolie før jeg purerer det myke kjøttet. Bakingen forsterker smaken sammenliknet med bare å koke dem møre.

 

Og ikke glem frøene: Pell dem ut, skyll dem og tørk dem godt med papir. Ha på bittelitt olje og en del salt, fordel utover en stekeplate og stek dem med varmluft på 150 grader til de er tørre, men ikke helt knusk.

 

½ gresskar av ikke altfor skremmende størrelse

1 hvitløk (en hel, for å holde de verste heksene i sjakk)

litt sitronsaft

1 ss smør

vann/kyllingbuljong, tilpass mengde til passende konsistens

1 dl kremfløte, sånn cirka

salt, pepper

 

  • Skjær gresskarkjøttet i terninger. Pakk dem i alufolie med halve hvitløksfedd, en klatt smør og en skvett sitronsaft, eventuelt krydder av et slag som ikke er for påtrengende. (Hvis du ikke bare mååå plage noen sminkede og sukkerspeeda drittunger med chili, da!)
  • Bak i ovn på 180 – 200 grader til gresskarkjøttet er mørt, omtrent i 40 minutter, litt avhengig av hvor kjip ovn du har.
  • Ha det over i en kjele. Hell over fløten og litt vann/buljong. Kok opp. Kjør det sammen med stavmikser og juster konsistensen med mer vann/buljong. Smak til med salt og pepper. (Eventuelt også helvetes masse chili, hvis du altså er så slem.)
  • Pynt med gresskarfrøene, litt grønt og kanskje en klatt rømme. (Men ok, gresskarfrø kan kjøpes, hvis du vil være godhjertet mot deg selv!)