Tempurafritert Oumph

tempura fritering vegetar oumph

Inspirert av Østen, og knasende enkelt. Det enkleste er selvfølgelig å kjøpe såkalt tempurarøre på pose. Det står kanskje mer i stil med ideen om enkel hverdagsmat, men her forteller jeg likevel om min hjemmelagede frityr-røre, så kan du jo kanskje bruke den til fish ´n chips?

 

1 pose Oumph av typen som kalles "The strip"

3 dl hvetemel, eller annet glutenfritt mel

2 ss maisenna

2 ts bakepulver

ca. 4 dl øl, eller vann, da helst mineralvann

frityrolje, gjerne rapsolje eller solsikkeolje

 

  • Rull Oumph-stripene (tinte selvfølgelig!) i litt ekstra mel.
  • Bland mel, maisenna og bakepulver. Ha i øl, litt etter litt, og rør det ut til en klumpfri røre. Konsistensen skal være omtrent som en litt tynn rømmegrøt. 
  • Varm opp rikelig med olje – omtrent en liter – i en tykkbunnet, solid kjele. Det må være en viss mengde for at temperaturen i oljen ikke skal falle for mye når du har i soya-stripene. Fyll likevel ikke mer enn at oljen står to tredjedeler opp i kjelen. Den er varm nok når det bobler friskt rundt et treskaft du stikker nedi.
  • Dypp noen fiskestykker i røren slik at bitene dekkes helt. Bruk gjerne en matpinsett. Legg dem så, en og en, over i oljen. Ikke bare dump dem oppi, for da synker de til bunns og svir seg fast der. Hold dem nesten helt nedi noen sekunder før du slipper dem. Da flyter de. Friter dem pent gylne og gjennomstekte. Test ved å skjære gjennom en bit. Gjenta med resten av stripene.

 

Server med sånne risnudler som likner på spaghetti. Skvæl tilstrekkelig med sur-søt chilisaus fra flaske over, pluss litt hakket vårløk eller noe.

 

Write a comment

Comments: 0