En utpønsket sammensetning, for særlig å friste husets minste. Med et snev av taco-følelse. Jeg bruker ørret, fordi jeg synes laks blir litt for fet i kjøttet, men for de fleste vil nok laks være like bra.
500 g ørretfilet
2 ss paprikapulver, gjerne av sterk og røkt sort
2 ts salt
1 egg
1 ts tomatpure
ca 2 dl melk
1 ss hakket jalapenochili, fra sånne tacoglass
1 løk
- Skjær fisken i grove terninger og ha dem i en foodprocessor med kniver. Ha i salt og paprikapulver, og kjør til det blir en litt seig farse, som klumper seg litt. Ha så i egget og kjør litt til. Spe med melk til du får en passende konsistens å steke kaker av. Rør inn den grønne chilien til slutt.
- Skjær løken i skiver på rundt ½ cm.
- Ha litt olje på hendene og from litt store og litt flate fiskekaker. Trykk en skive løk ned i den ene siden av kakene. Lag gjerne alle kakene før stekingen og la dem vente på bakepapir.
- Ha en blanding av olje og smør i en stekepanne på litt over middels varme. Stek kakene på løk-siden først, slik at løken blir fin og gyllen.
- Server gjerne med det vanlige tacotilbehøret, med kokt og stekt maiskolbe og noe tjafs.
Write a comment