Oppskrift taco-fiskekaker

fiskekaker oppskrift taco hjemmelaget

En utpønsket sammensetning, for særlig å friste husets minste. Med et snev av taco-følelse. Jeg bruker ørret, fordi jeg synes laks blir litt for fet i kjøttet, men for de fleste vil nok laks være like bra.

 

500 g ørretfilet  

2 ss paprikapulver, gjerne av sterk og røkt sort

2 ts salt

1 egg

1 ts tomatpure

ca 2 dl melk

1 ss hakket jalapenochili, fra sånne tacoglass

1 løk

  • Skjær fisken i grove terninger og ha dem i en foodprocessor med kniver. Ha i salt og paprikapulver, og kjør til det blir en litt seig farse, som klumper seg litt. Ha så i egget og kjør litt til. Spe med melk til du får en passende konsistens å steke kaker av. Rør inn den grønne chilien til slutt.
  • Skjær løken i skiver på rundt ½ cm.
  • Ha litt olje på hendene og from litt store og litt flate fiskekaker. Trykk en skive løk ned i den ene siden av kakene. Lag gjerne alle kakene før stekingen og la dem vente på bakepapir.
  • Ha en blanding av olje og smør i en stekepanne på litt over middels varme. Stek kakene på løk-siden først, slik at løken blir fin og gyllen.
  • Server gjerne med det vanlige tacotilbehøret, med kokt og stekt maiskolbe og noe tjafs.

 

Write a comment

Comments: 0