Bær med vanilje og syre

bær bringebær jordbær oppskrift

Skogsyre, gauksyre, kløversyre, og mange andre betegnelser. Kjær plante har mange navn. Du ser den nå, blomstrende fra april til juni. Plukk med deg, det er skikkelig godteri.

 

Bruk hva som helst av friske bær her. Hvis du bruker en sprøytepose til vaniljekremen kan du lage pene topper på tallerkenene. Uansett bør du stikke ut etter kløversyre – pliiis.

 

1 kurv jordbær

1 kurv bringebær

2 dl helmelk

1 dl fløte

½ dl sukker

1 vaniljestang

2 eggeplommer

2 ss maizenna

1 dl fløte (til krem)

2 kjeks av typen ”digestive”

kløversyre

 

  • Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, ha alt i kjelen. Kok opp, skru ned varmen og la det trekke i fem minutter.
  • Pisk eggeplommer sammen med maizenna i en bolle. Hell over melkeblandingen (minus vaniljestangen) mens du pisker. Ha dette tilbake i kjelen og la det småkoke i tre minutter til, da tykner det. La det avkjøles tilbake i bollen.
  • Pisk krem av resten av fløten og vend den forsiktig inn.
  • Dander bærene pent på tallerkener, med klatter av vaniljekrem og kløversyre. Knus kjeksen og dryss det over til slutt.

 

Write a comment

Comments: 0