Bær med vanilje og syre

bær bringebær jordbær oppskrift

Bruk hva som helst av friske bær her. Hvis du bruker en sprøytepose til vaniljekremen kan du lage pene topper på tallerkenene. Vaniljekremen og knuste kjeks er en veldig bra kombinasjon.

 

Uansett bør du stikke ut etter kløversyre – pliiis, det er fullt av dem i skogen akkurat nå.Den ville urten, som likner mistenkelig på den Senterpartiet bruker i logoen, er også kjent som gauksyre og har flere andre betegnelser. Les mer her.

 

1 kurv bringebær, gjerne jordbær også

2 dl helmelk

1 dl fløte

½ dl sukker

1 vaniljestang

2 eggeplommer

2 ss maizenna

1 dl fløte og litt mer sukker(til krem)

2 kjeks av typen ”digestive”

kløversyre

 

  • Ha melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, ha alt i kjelen. Kok opp, skru ned varmen og la det trekke i fem minutter.
  • Pisk eggeplommer sammen med maizenna i en bolle. Hell over melkeblandingen (minus vaniljestangen) mens du pisker. Ha dette tilbake i kjelen og la det småkoke i tre minutter til, da tykner det. La det avkjøles tilbake i bollen.
  • Pisk krem av resten av fløten og vend den forsiktig inn.
  • Dander bærene pent på tallerkener, med klatter av vaniljekrem og kløversyre. Knus kjeksen og dryss det over til slutt.

Så lett lager du den bedre

65 millioner liter i året. Så mye slurper vi i oss av den nær ikoniske tomatsuppen.

 

Trykk på bildet, bli med meg og ta skjeen i en annen hånd!

Write a comment

Comments: 0