Hjemmelaget ketsjup med karri

hjemmelaget ketsjup oppskrift karri

 

Du kan lage den naturelle, eller tilsette en ekstra smak, som for eksempel en dært karri. Ikke ta mengden ingredienser så nøye. Smak deg frem!

 

1 boks flådde tomater, gjerne plommetomater

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk

2 ss tomatpuré

4 ss brunt sukker

4 ss rødvinseddik

1 ts karri

salt, pepper

 

  • Finhakk løken og stek den i litt olje på litt under middels varme et par minutter. Finhakk hvitløken og tomatpuréen. La det hele steke med knapt minutt til.
  • Ha i tomatboksen og sukkeret. La det småkoke en drøy halvtime, til det begynner å tykne. Mos tomatene av og til med en gaffel. Kjør det så til en jevn mos med stavmikser - hvis du vil, mange liker den litt klumpete.
  • Smak til med eddik under småkoking og avslutt med karri, pluss litt salt og pepper.

 


Write a comment

Comments: 0