Oppskrift på kjapt lammelår

 

 

 

Langtidssteking er vel og bra, men noen av oss mener at kjøttet blir litt grøtete da.

 

Råvaren her er høyfjellslam. Det finnes flere merker i butikkene. Med så høy kvalitet på kjøttet kan vi godt bare køle på.

 

Jeg har ikke tilsatt noe smak, annet enn salt og pepper. Men jeg har risset fettet på låret sirlig i ruter. Det bidrar til smak når du først bruner låret.

Med denne stekemetoden er låret fikst ferdig på en time, med mest mulig av kjøttsmaken intakt. Blir det for rått inne ved benet, er det bare å skjære ut de delene i størst mulig biter og ettersteke litt i panne.

 

Langtidsstekte lammelår er egentlig mer kokt/trukket enn stekt, spør du meg. Det er også godt, men annerledes.

 

Husk også at høyfjellslam kan virke litt råere ved oppskjæring , fordi de oftest har litt rødere kjøtt enn dyrene i dalstroka nedafor.

 

1 lammelår av høyfjellslam (få gjerne slakteren til å kappe, renskjære og pusse beinpipen)

salt og nykvernet pepper

 

  • Varm stekeovnen til 200 grader.
  • Sørg for at låret er romtemperert. Skjær fettet i ruter og gni det inn med salt og pepper. 
  • Ha bittelitt fett i den største pannen du kan skaffe, og sett på nokså sterk varme. Brun kjøttet rundt det hele. Gjør det skikkelig og lenge, slik at det blir en tydelig kontrast mellom sprøtt fett og mykt kjøtt, mellom salt og søtt.
  • Sett låret inn i ovnen i ti minutter. Skru av varmen og la det ligge i ovnen ytterligere en halv time. Ta ut låret. Skru varmen opp til 200 igjen. Sett låret inn når ovnen er tilbake på denne temperaturen, og stek det drøyt 20 minutter til.

 

Write a comment

Comments: 0