Rouille - den franske, rustne masjonesen

masjones souille oppskrift

 

 

 

Rouille betyr rust, og denne herligheten heter det fordi denne varianten av hvitløksmajones er farget av paprika, tomatpuré og sennep.

 

Du kan selvsagt lage din egen majones som utgangspunkt. Ære være, for det. Men er er kjappis-oppskriften.

1 dl majones

1 fedd hvitløk

1 ss crème fraîce

1/2 paprika

1 ts tomatpuré

1 ts sennep

 

  • Lag hvitløksmajones på juksevis ved å blande vanlig majones med et presset hvitløksfedd og en liten dasj crème fraîche.
  • Smør litt olje på paprikaskinnet og legg den under ovnsgrillen med skinnet opp til det svartner. Avkjøl litt og pill av skinnet. Bruk en skje og press paprikakjøttet gjennom en sikt, eller finhakk grundig. Bland dette paprikakjøttet sammen med majonesen, rør inn tomatpuré og sennep.

OBS: Denne majonesen brukes oftest til fiskesupper, gjerne luksusvarianten som kalles bouillabaisse. Da skal du i tillegg bløtlegge to skiver baguette uten skorpe i suppen, hakke brødet og blande det i majo'en.

 

Her er min temmelig originale oppskrift på fiskebolle-bouillabaisse. Lettvint og godt!

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Anders (Monday, 22 February 2016 19:53)

    Høres sykt digg ut! Du glemte link tilbake til fiskebollene:)