Skjørostpudding, lettlaget dessert

skjørost rørosmeieriet tradisjonsost proteinrik treningsmat

Sjekk krokan-trikset nederst!

 

300 g skjørost

2 dl rømme

1 dl fløte

40 g sukker

frøene fra en halv vaniljestang

3 plater gelatin, eller tilsvarende i pulver

 

  • Ha fløte og rømme i en kjele, og kok rolig opp. Ha i sukker og skjørost. Bruk gjerne en stavmikser til å mikse det jevnt, eller klem det mest mulig kevnt med baksiden av en skje. Smelt inn gelatin.
  • Ha dette i en passende form, gjerne en av de minste brødformene. Kjøl puddingen i minst to timer.
  • Server med litt ekstra skjørost på toppen.
  • Til denne er det fint å servere multesyltetøy og bærsauser som tilbehør. Ekstra godt blir et om du tar deg bryet med å lage litt krokan! Da bare smelter du fx 1 ss smør smør i en panne og har i like mengder sukker og finhakkede mandler, fx 3 ss av hver. (Du kan også finhakke ristede mandler, da gjør du det lett for deg!)

 

Write a comment

Comments: 0