Knekkebrød med sesamfrø

Knuste linfrø virker som ekstra bindemiddel i røren. Blandet med vann blir det så limete at man kan henge opp tapet med det. Det beste er å knuse linfrø i en morter, eller en kaffekvern, og så blande med litt vann, men det går helt fint å kjøpe ferdig knuste linfrø.


Dette er en grunnoppskrift som kan varieres etter innfallsmetoden.


Man kan selvsagt løpe rundt og kjøpe alskens fine frø og nøtter, men det er praktisk å rive med seg en pose såkalt salatblanding fra kjedebutikken også.

4 dl sammalt, fint rugmel
1 dl salatblanding på pose
2 dl havregryn, den lettkokte typen
2 ss sukker, gjerne det brune slaget
1/2 dl knust linfrø
1 ts salt
ca. 5 dl vann

Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Hell i fire dl vann og rør det grundig inn. Juster med mer vann til det blir en grøtete, jevn konsistens, bløt nok til at du kan bruke en slikkepott og fordele den i en langpanne, men ikke så bløt at den bare kan helles. La gjerne røren stå og svelle litt før justeringen.

Skru ovnen på 160 grader, med varmluft dersom du skal steke flere brett. Legg bakepapir i bunnen av formen og klin røren jevnt og tynt utover.

Stek i et kvarter, ta ut platen og skjær deigen i passe store ruter. Bruk gjerne et pizzahjul. Sett det tilbake i ovnen og stek videre i en knapp time. La gjerne knekkebrødene kjølne langsomt i ovnen, da blir de skikkelig sprø.