Vegetarburger med rødbet og champignon

Rød og god. En litt annerledes veggisburger, som slår godt an blant dem som tror vegetarmat bare er bønner og linser.

 

Vær litt forsiktig når du koker rødbeten, fargen setter seg over alt, og regn med at det tar innpå en time. Kok dem med skallet på og skrell dem mens de fremdeles er varme.

 

2 løk, hakket

8 store champignoner, rundt 250 g, skåret i små terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

1 stor rødbete, rundt 150 g, kokt og skåret i små terninger

60 g valnøtter, hakket

50 g kikertmel

½ grovt, økologisk brød

(et par dager gammelt, uten skorpe, kjørt til smuler i en kjøkkenmaskin, eller knust på annet vis)

salt, pepper


Ha godt med olje, minst 3 ss, i en panne på middels varme og stek løken til den er myk og begynner å brunes. Ha i sopp og hvitløk. Stek videre til alt er brunet godt, men ikke svidd.


Ha det over i en bolle, avkjøl til romtemperatur og bland med rødbete, nøtter og knust brød. Smak til med salt og pepper. Tilsett kikertmelet litt etter litt, spe gjerne med bittelitt kokevann fra rødbeten, til du kan forme seks faste baller i hendene og så trykke dem ned til burgere.


Legg burgerne på plate med bakepapir og stek på 180 grader i rundt 15 minutter, snu dem gjerne når det gjenstår 5 minutter.


(Nå kan du fryse dem, først hver for seg, så i samme pakke, slik at du kan ta ut det antallet du vil uten at de er frosset fast til hverandre.)


Ha stekeolje i en panne på litt over middels varme og stek burgerne ferdige.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Dagfinn Nordbø (Saturday, 12 December 2015 17:45)

  heisann. kokte nettopp rødbeter ( men så dro jeg på landet og glemte dem igjen hjemme) - det tok mer enn tre kvarter. jeg fikk tips om at man bør koke dem med skallet på, men skrelle dem når de fremdeles litt varme. det funket bra. spørsmål: hva tenker du om grovt brød i denne oppskriften - er det opp til hansens supergrov f.eks.? eller finere enn det

 • #2

  Yngve Ekern (Wednesday, 13 January 2016 22:33)

  Dagfinn! Så ikke før nå, må gjøre noe med varsellampene her. Helt enig når det gjelder rødbeter, så lagt inn endring. Det er alltid, eller i alle fall ofte, noe vi oppskriftmakere tar for gitt - at rødbeter kokes med skall og så flekkes, for eksempel. Har også hørt lesere, uten sammenlikning med deg, som spør "Brun kjøttet? Hva faen, i solarium eller!?"...
  Setter pris på å ha deg som kvalifisert leser!