Kamskjell med lakrisvinaigrette

Lakrispulver spriter opp og utfyller balsamicoeddiken på en helt nydelig måte, her servert med litt blomkålstappe. Klasse.

 

8 kamskjell

2 ss balsamicoedddik

6 ss mild olivenolje

1 ss sitronsaft

½ ts lakrispulver

1 sjalottløk, i tynne skiver

½ blomkål

litt olje og helmelk til blomkålstappe

salt og nykvernet pepper

en krydderurt, for eksempel flatpersille 

Bland sammen balsamico, olje, sitron og lakrispulver. Ha det på en tallerken. 

 

Kok blomkålen og hell av kokevannet. Mos den med litt olje og spe under videre mosing med litt melk, til det er en nokså tykk stappe. Smak til med salt og pepper

 

La kamskjellene ligge noen minutter med den ene siden ned i lakrisvinaigretten. Ha en liten skvett olje i en panne på nokså sterk varme og stek kamskjellene kjapt og brutalt på begge sider, et halvt minutt bare, og først på siden med smak. Ha i en liten klikk smør og ta pannen av varmen.

 

Fordel blomkål og skjell i dype tallerkener. Legg på løk og litt grønt. Ha på litt salt og pepper. Drypp lakrisvinaigretten over.

Write a comment

Comments: 0