Vegetarburger med squash

Squashburger vegetarburger vegetarmat yngve ekern oppskrift vegetarisk

 

 

 

 

Denne har jeg og familien også stått på TV og laget, for å overbevise folk om at det ikke er farlig å spise kjøttfritt.

 

Squashburgeren er også den vi alltid har i fryseren, for bare å vippe opp i panne når vi skal ha en kjapp middag.

Uten kjøtt, med squash - hjemmelaget vegetarburger

Grønn og god. Kikertmel og såkalt methi, alias bukkehornfrø og fenu greek, finner du i grønnsaksbutikker drevet av innvandrere.

 

1 stor squash, rundt 300 g, skåret i tynne strimler, eller grovrevet

50 g frosne selskapserter, tinte og hakket, eller rosenkål

½ rødløk, rundt 80 g, hakket

2 fedd hvitløk, finhakket

70 g kikertmel

1 ss linfrø, most med 2 ss vann

2 ss solsikkefrø

1 ss knuste methi-frø

1 ts salt

 

  • Ha godt med olje, minst 3 ss, i en panne på middels varme og stek løken til den er myk og begynner å brunes. Ha i hvitløk og stek litt til. Ha så i solsikkefrø (som smaker noe nær stekt ribbe!) og stek til alt er brunet, men ikke brent, bare lett karamellisert. 
  • Ha det over i en bolle, avkjøl til romtemperatur. Bruk hendene og bland inn squash, erter og kikertmel. Mos linfrø og vann i morter til det blir en slimete masse, eller bruk en minihakker som følger med gode stavmiksere. Ha også i knuste methi-frø.
  • Form seks faste baller som du så presser ned til burgerform. Legg dem på plate med bakepapir. Stek i ovn på 180 grader i rundt 15 minutter, snu dem gjerne når det gjenstår 5 minutter.

 

(Nå kan du fryse dem, først hver for seg, så i samme pakke, slik at du kan ta ut det antallet du vil uten at de er frosset fast til hverandre.)

 

Ha stekeolje i en panne på litt over middels varme og stek veggisburgerne ferdige.

 


Write a comment

Comments: 0