Bønner og linser kan kjøpes ferdig kokte i små esker, plukk gjerne noen økologiske fra butikkhylla.
Bruk godt modne tomater, gjerne plommetomater - de har mest kjøttfylde.

8 - 10 modne tomater
100 g grønne linser, ferdig kokte
100 g røde linser, ferdig kokte
200 g hvite bønner, ferdig kokte
ca 4 dl grønnsakskraft (eller kyllingkraft), fra kartong
1 - 2 ts tørket timian
litt frisk timian, eller annet grønt
salt, pepper
- Skjær et lite kryss i skinnet på tomatene og ha dem i kokende vann noen få sekunder. Pill av skinnet og grovhakk dem.
- Ha tomat-hakket i en kjele med kraft og tørket timian, småkok i rundt fem minutter. Ha så i alt det andre og la det varmes i dem minutter til.
- Server gjerne med noe ekstra på toppen, for eksempel et stykke pannestekt hvit fisk.
Din egen ketsjup!
Det er så lett, og det blir så kult. Trykk på bildet for å bli helten på sensommerens grill-partyer!