Tomatsuppe med bønner og linser

Bønner og linser kan kjøpes ferdig kokte i små esker, plukk gjerne noen økologiske fra butikkhylla.

 

Bruk godt modne tomater, gjerne plommetomater - de har mest kjøttfylde.

8 - 10 modne tomater

100 g grønne linser, ferdig kokte 

100 g røde linser, ferdig kokte

200 g hvite bønner, ferdig kokte

ca 4 dl grønnsakskraft (eller kyllingkraft), fra kartong

1 - 2 ts tørket timian

litt frisk timian, eller annet grønt

salt, pepper

  • Skjær et lite kryss i skinnet på tomatene og ha dem i kokende vann noen få sekunder. Pill av skinnet og grovhakk dem.
  • Ha tomat-hakket i en kjele med kraft og tørket timian, småkok i rundt fem minutter. Ha så i alt det andre og la det varmes i dem minutter til.
  • Server gjerne med noe ekstra på toppen, for eksempel et stykke pannestekt hvit fisk.

Din egen ketsjup!

Det er så lett, og det blir så kult. Trykk på bildet for å bli helten på sensommerens grill-partyer!