Dette skjer hver gang du tar et glass melk

Visste du hvor mye makt det er i den norske melken? Hvilken du velger får betydning for hvor og hvordan vi skal lage mat mer i landet.

Read More

Endelig - slik skal Stortinget gjøre norsk mat bedre

Se thrilleren om hvordan Stortingets politikere skal forsøke å rydde opp i kaoset landbruket har vært i.

Read More

Dette skal politikerne bestemme om maten vår

Nå gjelder det for alle oss som bryr oss, når maten vår skal opp i Stortinget.

Read More

Døden for livets vann?!

Her er den schterke historien om hvordan Regjeringen nå er i ferd med å sette korken på norsk akevitt.

Read More

Her får de omdømme som fortjent

VI HAR DØMMEKRAFT, vi som bryr oss om maten vår. Nå har Rema gjort det sånn ææææh i en ny måling av omdømme. Her er også andre resultater jeg bruker kniv og gaffel på: Hurtigruten, lastet med lokalmat. Tine, garantisten for norsk landbruk. Blir det norskere? Blir det bedre? Hva med uramerikanske McDonald´s, som også har godt omdømme? Joa. Heilnorsk mat der også - og det visste du kanskje ikke?

Read More

Den STOOORE, STYGGE påske-kvissen

De er gule, de er kule og de er påskens nusselige maskoter. Men hva vet vi om dem? Sånn egentlig? Det er ikke mange, selv ikke blant matinteresserte, som har sett så mye som fjæra av en levende kylling. Jeg har. Og jeg kan med hånden på hjertet si at det har vært en blandet opplevelse å bli kjent med disse dundottene, og sett hvordan de lever. Etter denne påske-kvissen er det nok flere i hus og hytte som får noe å tenke på - og ikke minst snakke om.

Read More

Derfor kan du spise rå påskeegg - uten å få salmonella

Til venstre nyter jeg solveggen og en god bok. Men jeg trives da på utedassen også! Gjerne med døren på gløtt og et minst ti år gammelt ukeblad i fanget. Å sitte der med diaré av diabolske dimensjoner, det er klart mindre attraktivt når de andre mikser seg en toddy og har påske-quiz. Derfor sier jeg dette: Takk til både bønder og byråkrater for at vi har et landbruk som gjør at har noe som heter Salmonella-garantien. Ellers i verden er egg den største kilden til sykdomsutbrudd....

Read More

Påske-desserten som får haren til å hoppe

Samme hvor du er i påsken - dette er desserten som setter folk i stemning. Laget av boks-mat, selvfølgelig. En av mine beste mat-oppfinnelser, som er enkel å lage, og likevel har et c-moment som viser at du er en masterchef.

Read More

Vinterlam i vinterferien

Hvorfor vente til påskelammet? Det er nå du skal slå til på det helt nye tilbudet - vinterlam i vinterferien. For første gang på vinterstid er det i akkurat nå ferskt lammekjøtt å få i norske butikker, nærmere bestemt på Rema 1000. Det er Gilde som står for gildet. Les her, og bli overrasket av at det også er en politisk godbit du knasker i deg. Bra for miljøet også!

Read More

Derfor nekter jeg å kjøpe svensk kylling

Selv en matekspert kan innrømme det: Ok, jeg drar på Harryhandel. Men svensk kjøtt kjøper jeg ikke. Det er det gode grunner til. Akkurat nå ruller en ny skandale gjennom svensk kyllingindustri: Kronfågel (selve kronjuvelen i kyllingmarkedet) er gjennomdynket av magesjau-bakterien campolybakter. Jeg spyr, også fordi svenske produsenter ikke setter dyrevelferd særlig høyt.

Read More