19. October 2017
surpølse røroskjøtt gourmetpølse
Dette er norske pølse-entusiasters hemmelighet: Surpølse fra Røros. Men du tror det har klikket for deg når du leser hva gourmet-pølsa inneholder. «Surpysj» som lokalbefolkningen sier, er både tradisjonsmat og gourmetsnack. Steke-snabbene er høstmat for de vågale, for de som vil overraske - og for de som vil at gjestene aldri skal glemme måltidet. Og pølsa er dessuten fermentert, så hippere blir det ikke. Her snakker vi virkelig om sjarm i tarm!
06. October 2017
irish coffee oppskrift
Vi står foran den store irish coffee-helgen, men mange lager den jo så bort i hytteveggen feil. Dette bør vi gjøre korrekt, for en «irish» inneholder jo alle de fem næringsstoffene vi trenger for å leve godt: Alkohol, koffein, sukker og fett.
03. October 2017
Første gang jeg sto i blodbadet på et norsk slakteri og så hvordan sauer ble slaktet med kniv, tenkte jeg: Er det muslimer som bestemmer dette? Ved litt ettertanke kom jeg frem til at jo - dette er et eksempel på at også muslimer kan tilpasse sitt ønske om halal-kjøtt til norsk lov. I slakteriet møtes halal-forbrukere og vanlige forbrukere på midten i synet på liv og død. Spørsmålet er om slaktepraksisen med elektrosjokk dreper sauen - eller bare gjør den klar til halal-behandling...
01. October 2017
Fenalår oppskrift på suksess
Vi kan slå oss på lårene, for nå er det offisielt: Fenalåret har oppnådd status som en beskyttet delikatesse, på linje med italiensk parmaskinke. EU-kommisjonen har tygd på det i to år før de denne uken endelig stemplet Fenalår fra Norge som en Beskyttet Betegnelse.
15. September 2017
Morteren er din beste venn, en trofast tjener. Med en slik makker bestemmer du selv hva maten skal smake. Dunk, dunk! Morteren burde få en fredspris. I alle fall er dette er verdens mest klimavennlige kjøkkenmaskin. Dunk, dunk! Morteren gjør deg til et harmonisk menneske. Med den kan du omforme passiv aggressjon til god mat. Tusen ekteskapsrådgivere kan ikke ta feil. Dunk, dunk!
07. September 2017
Vi er brødhuer som kaster rundt 100 000 brød - hver dag. Men vi er blitt litt mer miljøsmarte. For bare fem år siden kastet vi nesten dobbelt så mange brød. Men visste du at brødene våre ofte er et år gamle fra før? At de har ligget på fryselager, og ofte er importert?
31. August 2017
For å bevare «norske verdier» har vi blant annet verneplikt. Vi verner om landet vårt. Derfor har vi også importvern, også kjent som toll. Dette «heimevernet» gjør for eksempel at noen norske oster nå rangeres blant de beste i verden. Så la oss snakke om norske verdier. Om mer enn vafler.
14. June 2017
Visste du hvor mye makt det er i den norske melken? Hvilken du velger får betydning for hvor og hvordan vi skal lage mat mer i landet.
31. May 2017
Se thrilleren om hvordan Stortingets politikere skal forsøke å rydde opp i kaoset landbruket har vært i.
22. May 2017
Nå gjelder det for alle oss som bryr oss, når maten vår skal opp i Stortinget.

Show more