15. September 2017
Morteren er din beste venn, en trofast tjener. Med en slik makker bestemmer du selv hva maten skal smake. Dunk, dunk! Morteren burde få en fredspris. I alle fall er dette er verdens mest klimavennlige kjøkkenmaskin. Dunk, dunk! Morteren gjør deg til et harmonisk menneske. Med den kan du omforme passiv aggressjon til god mat. Tusen ekteskapsrådgivere kan ikke ta feil. Dunk, dunk!
07. September 2017
Vi er brødhuer som kaster rundt 100 000 brød - hver dag. Men vi er blitt litt mer miljøsmarte. For bare fem år siden kastet vi nesten dobbelt så mange brød. Men visste du at brødene våre ofte er et år gamle fra før? At de har ligget på fryselager, og ofte er importert?
31. August 2017
For å bevare «norske verdier» har vi blant annet verneplikt. Vi verner om landet vårt. Derfor har vi også importvern, også kjent som toll. Dette «heimevernet» gjør for eksempel at noen norske oster nå rangeres blant de beste i verden. Så la oss snakke om norske verdier. Om mer enn vafler.
14. June 2017
Visste du hvor mye makt det er i den norske melken? Hvilken du velger får betydning for hvor og hvordan vi skal lage mat mer i landet.
31. May 2017
Se thrilleren om hvordan Stortingets politikere skal forsøke å rydde opp i kaoset landbruket har vært i.
22. May 2017
Nå gjelder det for alle oss som bryr oss, når maten vår skal opp i Stortinget.
12. May 2017
Her er den schterke historien om hvordan Regjeringen nå er i ferd med å sette korken på norsk akevitt.
21. April 2017
VI HAR DØMMEKRAFT, vi som bryr oss om maten vår. Nå har Rema gjort det sånn ææææh i en ny måling av omdømme. Her er også andre resultater jeg bruker kniv og gaffel på: Hurtigruten, lastet med lokalmat. Tine, garantisten for norsk landbruk. Blir det norskere? Blir det bedre? Hva med uramerikanske McDonald´s, som også har godt omdømme? Joa. Heilnorsk mat der også - og det visste du kanskje ikke?
12. April 2017
De er gule, de er kule og de er påskens nusselige maskoter. Men hva vet vi om dem? Sånn egentlig? Det er ikke mange, selv ikke blant matinteresserte, som har sett så mye som fjæra av en levende kylling. Jeg har. Og jeg kan med hånden på hjertet si at det har vært en blandet opplevelse å bli kjent med disse dundottene, og sett hvordan de lever. Etter denne påske-kvissen er det nok flere i hus og hytte som får noe å tenke på - og ikke minst snakke om.
07. April 2017
Til venstre nyter jeg solveggen og en god bok. Men jeg trives da på utedassen også! Gjerne med døren på gløtt og et minst ti år gammelt ukeblad i fanget. Å sitte der med diaré av diabolske dimensjoner, det er klart mindre attraktivt når de andre mikser seg en toddy og har påske-quiz. Derfor sier jeg dette: Takk til både bønder og byråkrater for at vi har et landbruk som gjør at har noe som heter Salmonella-garantien. Ellers i verden er egg den største kilden til sykdomsutbrudd....

Show more