Julevaffel!

Alle hjerter gleder seg, også et pappahjerte - og særlig om han har vett til å lage seg en nøttevaffel med juleølsaus.

vaffel oppskrift jul

Det er norske verdier, det! Altså å lage vafler som er tilpasset mørketid og levende lys. Så nå gir jeg jernet. 

Sånn skaper du stemningen:

ca. 300 g hvetemel, eller annet mel

2 egg

1 ts bakepulver

ca. 75 g smør, smeltet

ca. 3 dl melk, gjerne kulturmelk

1 dl hakkede hasselnøtter

1 fl juleøl

litt julekrydder etter smak: nellik, ingefær, kanelstang – sånne ting

2 ts sukker

noen tørkede aprikoser

 

  • Ha ølet i en kjele og kok det inn til det er igjen to tredjedeler. Sil vekk krydderet. Ha i sukker og litt ingefær, og kok videre til det tykner til saus.
  • Pisk sammen eggene og bland i mel, bakepulver og melk til en røre, med smøret i. Rør inn hakkede nøtter. La røren stå litt før du steker gylne, litt mørke vafler.
  • Legg vaffel og fiken, hele eller delte, på tallerkener og hell sausen rundt.

 

Hva bør du unne deg av drikkefølge? Haha, en flaske juleøl til såklabbert!


Mer snacks i ventetiden:

HUMMUS WHERE THE HEART IS: Trykk på bildet for den beste oppskriften på dippen fra der Jesusbarnet kom fra.