Sommerens beste jordbær-tips!

jordbær oppskrifter tips
  • Nå! Etter en helt vill forsommer byr de seg frem over alt. Altså de norske jordbærene, som skal bades i fløte og gis et generøst sukkerdryss. 
  • Men det finnes en annen, helt genial måte å servere det norskeste av det norske på. La deg overraske!
  • Det er tea-time! Vi må jo ikke gå lei av jordbær. Derfor varierer jeg med noen unorske utgaver. Den du får tips om her er orientalsk i anslaget - og like enkel å lage som å koke te.

Dette er smaksforsterkeren

Jeg har på litt te, ja. Helst i hibiscus-te, som på bildet. Det kjøpes i spesialbutikker for te og kaffe. Men andre tesorter er også passende - kanskje med unntak av Earl Grey, da.

jordbær oppskrifter tips

Fakta først: 

  • Halvparten av jordbærene vi kjøper i kurv er importerte, stort sett fra Nederland, Belgia og Spania.
  • I fjorårets sesong la norske bønder 8 500 tonn friske jordbær i kurven, mens vi importerte hele 9 650 tonn, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. 
  • På fem år er mengden jordbær vi henter utenlands fordoblet.

Så det er grunn til å feire at de norske nå er her. De som har vokst opp i den lange og stadig lysere sommernatten, med mer smak enn noen andre. Denne helgen er tiden inne.

 

Oppskriften under gir den konsentrerte smaken av en romantisk tête-à-tête, for å jåle litt, og det er en dessert for de store selskaper. Lett å lage, umulig å glemme. 

 

Slik lager du den

Det er bare å kjøre på med patos når du presenterer herligheten, og kall det gjærne bærligheten: «Akkurat som damene i dette selskapet er hibiscusblomsten et symbol på skjønnhet og ære.»

jordbær oppskrifter tips

2 kurver jordbær

1 dl hibiscous-te, en god neve, eller annen te, da gjerne av en type med mørk aroma og et snitt sitrus

5 dl vann

1, 5 dl sukker

4 ss brente mandler, hakkede, eller hasselnøtter

litt melis

 

  • Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av platen og hiv oppi teen. La den trekke i fem minutter, sil vekk tebladene og avkjøl.
  • Skjær av hamsen og del jordbærene i to. Fordel dem i dype tallerkener og hell sukkerteen over.
  • Dette er egentlig nok, men de som synes det blir for postmoderne, kan jo ha på noen mynteblader. Ordentlige hipstere legger nok gjerne på noen spiselige blomster.

 


Det er også tid for denne drikken her:

sangria oppskrift

Buregg? Frittgående? Dette bør du vite: