28. November 2022
surkål rødkål oppskrift
Det er så lett! Den som lager både surkål og rødkål nå kan jo også gi bort små glass til venner! Gode gaver er så-å-å 2022...
27. November 2022
surkål rødkål oppskrift
ca 2 kg hodekål 2 grønne epler (skrelt og skåret i terninger, uten kjerne, men kan sløyfes) ca 2 ss karve ca 1 ss salt ca 1/2 dl hvit eddik, om du bruker Husholdningseddik på 7 prosent ca 4 ss sukker ca 5 ss ribbefett (eller en ribbesnabb, da. Den kan du godt koke en halvtime på forhånd, og så bruke kokevannet i kålen) Skjær kålen i strimler uten at rotstokken er med. Ha det i en romslig kjele. Hell på vann, kjøttkraft eller det vannet du har forhåndskokt litt ribbe i. Væsken...
28. October 2022
gresskar suppe oppskrift
Det er dette som gir grøssen: I helgen går tonnevis med gresskarkjøtt i dass. For ti år siden kjøpte vi omtrent 250 tonn gresskar til halloween. I år er salget beregnet til å nærme seg 3000 tonn. Rett i søpla med det! Nei, forresten - her har jeg et bedre forslag.
20. September 2022
plommer oppskrift
Akkurat nå har vi det som plommen i egget - med plommer på tallerkenen, eller i glasset. Vi har det godt. For visst kan du lage herlig mat av norske plommer!
15. August 2022
hjemmelaget likør oppskrift
Når vi høster inn og legger godsakene på sterk sprit, da er det ikke så farlig med alt det vonde ellers her i verden.
28. July 2022
Det er røde tider - og grønt lys for supersunne norske rødbeter.
03. July 2022
steking fisk makrell
Beste sommerminne? Makrell, vel! Men altfor mange gjør denne fatale feilen når de steker fisk.
30. June 2022
Denne saken er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt
26. May 2022
Det er nå det skjer! Rabarbraen åpner ballet for nytelse av det grønne Norge. Her er tipsene du nok ikke hadde forestilt deg:)
26. May 2022
Litt motløs? Håpet er lysegrønt, sunt og godt. Det er tid for å sette tennene i den hippeste grønnsaken akkurat nå: Grønnkål.

Show more